Tips til at øge sikkerheden omkring din bolig

Selvom Danmark er et trygt og sikkert land, findes der alligevel indbrudstyve, som ønsker at bryde ind i boliger for at stjæle andres ejendele. Det er der selvfølgelig ingen, som ønsker, der skal ske for dem. Der er heldigvis ting, som du kan gøre for at gøre det langt sværere for indbrudstyven at bryde ind i din bolig.

Derfor vil du blive præsenteret for en række centrale aspekter i de nedenstående afsnit, som kan hjælpe dig med at sikre din bolig på den bedst mulige måde.

Hvordan kan en potentiel tyv bryde ind?

Det er meget forskelligt, hvordan tyvene bryder ind. Det er afhængigt af boligen og den enkelte tyv. Nogle tyve er – desværre – så dygtige, at de kan bryde ind, uden nogen bemærker det, fordi de kender teknikkerne, der skal bruges for at låse en dør op uden en nøgle.

Andre tyve leder efter din ekstranøgle, så de nemt og hurtigt kan låse hoveddøren op, hvis du ikke er hjemme. Derfor er det også vigtigt, at du opbevarer din ekstranøgle et sikkert sted. Det kunne eksempelvis være ved hjælp af nøglebokse. Opbevar dine nøgler på en nem og sikker måde med en nøgleboks.

Andre tyve vælger bare at ødelægge vinduet og skynde sig at tage så meget, før de bliver opdaget. Det er meget forskelligt, hvorfor det kan være svært at øge sikkerheden så meget, at man aldrig kan blive udsat for indbrud.

Hvad skal jeg gøre?

Du skal først og fremmest aldrig skrive på sociale medier, at du er på ferie eller væk fra din bolig. Det er ofte der, at tyvene bemærker, at dit hjem står tomt, hvorfor der er mulighed for at begå indbrud, mens du ikke er hjemme. Derudover kan det anbefales at få installeret overvågningskamera og alarmer, som i høj grad medvirker til, at tyvene holder sig væk.