Sikkerhed og tyverisikring

Hvis du driver en forretning, har du sikkert brug for tyverisikring. Udover selve krænkelsen kan det være en bekostelig affære, hvis tyven får adgang til butikken, stjæler af varelageret og ødelægger inventar. Det kan være en god investering at bruge penge på forebyggende tiltag. Det kan spare dig for både penge og ærgrelser.

Der er mange løsningsmuligheder, alt efter hvordan din butik er placeret.

Inspiration

Du kan gøre brug af de omgivelser, du har. Bor du med facade ud mod vejen, kan du måske lægge større natursten, så rambuktyverier bliver umuligt. Det kan se pænt og elegant ud, og det er effektivt.

Nogle steder, fx i storcentre, kan der være krav om, hvordan sikringen skal se ud fysisk. Det kan være et rullegitter, så kan man se vinduerne og på den måde bevare butiksmiljøet – selvom der er lukket for natten. Gitterløsninger er også flader, der er svære at male på, så graffiti og den slags forebygges. Et saksegitter er ligesom en skydedør. Typisk trækker du det fra siden hen foran din dør, dit vindue eller anden åbning. Det er en robust løsning, du kan læse om flere løsninger til tyverisikring af din butik.

Det forebygger bedst, hvis det er robust og ser besværligt ud. Der kan også være fordele forbundet med videoovervågning og alarmsystemer. Nogle steder vil der være særlige krav fra forsikringsselskabet.

Forsikring

Der kan være krav fra forsikringsselskabet. Når kvaliteten af en låseenhed vurderes, kigger man på cylinderen, låsekassen og beslag. Kæden er ikke stærkere end det svageste led, så her skal du sikre dig, at produktets kvalitet lever op til kravene. Nogle steder kan du opnå rabat, alt efter om du har gitter, alarm eller andre forebyggende sikringsforanstaltninger.

Det har betydning, hvor i Danmark, på Sjælland eller i København du bor. Måske kan du bruge omgivelserne, måske en gitterløsning. Uanset mulighederne betaler det sig at forebygge.