Sådan vælger du den rette låsesmed

Skal du bruge en låsesmed? Så er der flere kriterier, der er relevante at inddrage, så du kan vælge den helt rette. For det er nok (indrømmet) de færreste, der rent faktisk ved noget om låsesmede og derfor ved, hvordan man vælger den helt rette. Det er derfor hensigten med denne artikel, at du skal få noget brugbar viden, som du kan bruge den dag, du skal bruge en låsesmed. 

 

Det (måske) vigtigste parameter

 

Når man skal købe noget, er der selvfølgelig én ting, der næsten altid er relevant: Nemlig prisen. Det giver selvfølgelig mening at finde det billigste sted at få løst sin opgave, forudsat opgaven bliver løst ordentligt, selvfølgelig. Det kan derfor være en god idé at kontakte et par forskellige låsesmede og høre, hvad de vil tage for en given opgave – så kan du se, om én af dem måske er meget dyrere end andre, hvorfor du bør vælge en anden for at få det billigste bud. Det kan godt være, at det måske tager en halv times tid at ringe rundt og høre, hvad prisen er for en bestemt type opgave hos flere forskellige låsesmede – men det kan være godt givet ud, hvis du kan spare mange tusinde kroner. 

 

Nogle vil måske mene, at det er service, der er det vigtigste. Og det er det selvfølgelig også. Derfor er det nok service og pris, der har størst betydning for dig – og også derfor, at det er disse to parameter, du bør lægge mest vægt på, når du skal vælge en låsesmed til at løse opgaven for dig, så du kan komme videre. 

 

Hurtighed er vigtigt

 

Visse opgaver med låsesmede har en hastekarakter. Har du fx låst dig ude af din lejlighed, har du hverken tid eller lyst til at vente 1-2 dage på, at der kommer en låsesmed og lukker sig ind, så du igen kan komme hjem. Derfor er det naturligvis vigtigt, at vedkommende låsesmed kan rykke hurtigt ud, såfremt din opgave har en hastekarakter. En af de vigtigste ting, når det kommer til hurtighed, er selvfølgelig geografi – for det er nemmere for en lokal låsesmed at komme hurtigt frem til dig, end det er for en fremmed, der kommer fra en anden by. Bor du derfor i Aarhus, bør du vælge en låsesmed i Aarhus – bor du i Herlev, bør du vælge en låsesmed i Herlev.