Skab sikkerhed i trafikken, når du laver vejarbejde

Mange kan hælde til at blive irriteret når de pludseligt rammer vejarbejde på motorvejen – især hvis det lige rammer en dag, hvor man har ekstra travlt med at komme på arbejde. Men de fleste tænker ikke over, hvor heldigt det er at vejarbejde kan udføres så sikkert og effektivt som det kan i Danmark. Dette er fordi, der er en række krav til udførelse af vejarbejde, som er med til at gøre det trygt og sikkert for alle i trafikken. Både for passerende bilister og andre trafikanter, og så sandelig også for vejarbejderne.

Når du går i gang med vejarbejde, er det rigtig vigtigt med god plads til alle. Det kan være farligt hvis passerende biler, der kører meget hurtigt, ikke har godt med plads. Derudover er det ekstremt vigtigt, at der er tydelige afmærkninger og retvisende vejskilte, så man ved hvor man må og ikke må køre. Man kan overveje at tegne en ny vejbane, og dermed skabe plads til bilerne. Online kan du leje eller købe trafikværn af stål og beton, der gør det sikkert og trygt for alle i trafikken, når der udføres vejarbejde. Trafikværn er en slags afspærring, man kan bruge til at danne en vejbane bilerne kan køre på udenom vejarbejdet. Trafikværn er ikke fastgjort til jorden, og er dermed mobile og nemme at fjerne når vejarbejdet er overstået. Samtidig er de selvfølgelig massive og stærke, så de kan stå fast i trafikken. Trafikværn er alsidige, og kan bruges både i by og på motorvejen.

Udover selve vejbanen, skal man tænke på vejskilte og fartgrænser. Alt efter hvor meget plads der er, det sted hvor vejarbejdet udføres, skal hastighedsgrænsen nedsættes – på motorvejen bliver den typisk sat ned til 80 km/t, visse steder 50 km/t hvis der er meget begrænset plads at køre på.