Sådan skaber du en tryg og sikker arbejdsplads

Det er enhver arbejdsgivers interesse at sikre, at de ansatte møder glade op på arbejde. Men hvordan sikrer man sig lige det? Det kan du blandt andet gøre ved at implementere følgende tiltag, der gør arbejdspladsen og arbejdsmiljøet mere tryg og sikker for medarbejderne.

 

Tal med medarbejderne om vigtigheden af en fagforening

De fleste arbejdsgivere forventer, at de ansatte er medlem af en fagforening, men det er ikke altid tilfældet. Derfor gør du som arbejdsgiver klogt i at tage en snak med dine medarbejdere om, hvorfor det er så vigtigt at være medlem af en fagforening – det er trods alt for deres skyld.

 

Her er et par ting, en fagforening kan hjælpe dine medarbejdere med:

 

  • Chikanerende opførsel fra en kollega.
  • Uoverensstemmelser mellem kollegaer.
  • Rådgivning og kurser der styrker CV’et.
  • Rådgivning vedrørende trivsel på jobbet.

 

Alt i alt vil dine medarbejdere altså kunne færdes mere trygt og sikkert velvidende om, at der er mulighed for juridisk rådgivning, i tilfælde af at det bliver nødvendigt.

 

Installér et alarmsystem

Bekymringer om tyveri, røveri og indbrud fylder mere hos nogle end andre. For at dine ansatte kan slippe disse bekymringer, gør du klogt i at installere et alarmsystem, der duer. Du kan både vælge udendørs sensorer, indendørs sensorer, overvågning med videre. Du kan altså sikre din virksomhed på mange måder.

 

Udvælg en tillidsrepræsentant

En tillidsrepræsentant er medarbejdernes talerør til både fagforening og ledelse. Det er desuden repræsentantens ansvar at sikre et trygt og godt samarbejde virksomheden og medarbejderne imellem. Dine medarbejdere kan trygt gå til tillidsrepræsentanten i tilfælde af problemer, hvorfor en tillidsrepræsentant er guld værd på enhver arbejdsplads.

 

Er der ikke udvalgt en tillidsrepræsentant i din virksomhed? Så kan du tage kontakt til din fagforening og høre om dine muligheder for en tillidsrepræsentant i virksomheden. Valg af tillidsrepræsentant afhænger nemlig af flere ting såsom overenskomsten.