Små vaner, der giver dig drømmehaven

Hvem elsker ikke at komme i haven? Det er nemlig så fantastisk at kunne opholde sig udenfor, mens man samtidig er i trygge rammer på egen matrikel. I haven er der både plads til at mødes, at lege, at slappe af og at fordybe sig. Men du skal også passe din have. Ellers kan den give dig problemer. Derfor handler det om at skabe de gode vaner, der holder din have pæn.

Tag dig af terrassen

Terrasser kan være en god måde at bruge haven på en måde, der ikke kræver meget arbejde. Din terrasse passer nemlig ofte sig selv. Med tiden er det bare ikke usandsynligt, at der vil komme lidt slid, og det skal du tage dig af.

Tre tips til at passe terrassen er:

  • Sørg for at rense fliserne med en fliserenser
  • Pluk ukrudtet mellem fliserne
  • Tag dig af hegn eller facaden, alt efter hvad du har

Det er ikke altid, at du vil opdage, når terrassen trænger til en kærlig hånd, så gør det til en vane. Du vil helt sikkert lægge mærke til en forbedring efterfølgende.

Pas dine planter

Det kan være meget forskelligt, hvordan folk lægger have. Nogle haver består bare af en græsplæne, andre har urtehave, blomster og hække. Nogle haver har slet ingen planter. Hvis du har planter i din have, så skal du dog sørge for at tage dig af dem, så din have forbliver skøn.

Tre gode råd er:

  • Sørg for at vande, når det er tørt
  • Klip og trim, når det trænger
  • Plant ikke mere, end du kan overskue

Din have har brug for en kærlig hånd. Det er nemlig nemt at gå forbi alt det, der trænger i haven, men hvis du virkelig går op i at have en fin have, så er det noget, der kan mærkes. Du vil takke dig selv, når arbejdet er gjort.