Pift udendørsarealer op med møbler

En ofte undervurderet ting i byerne er hvor vigtigt det er at udendørsarealerne er flotte og behagelige at befinde sig i. Det skaber både ro og glæde for befolkningen når de kan nyde udseendet af deres by, specielt når man lykkes med at lave praktiske elementer flotte. Vi kommer her med nogle bud på hvad man kan gøre for at pifte ens udendørsarealer op lokalt, så folk kommer til at bruge dem mere.

Bænke, spande og cykler

Lige meget hvilken by man befinder sig i, er der brug for steder at kunne sætte sig og slappe af. Om det er for at nyde en øl, en sandwich eller blot tage et lille hvil, så er bænke en vigtig del af byrumsinventaret i byen. Og der er ingen der siger at en sådan bænk nødvendigvis ikke kan være designet til at se flot ud og passe ind med resten af området. Men en anden vigtig ting er også at bænken rent faktisk er robust, og kan holde til alt slags vind og vejr.

En anden ting, som i stor grad siger sig selv, er at skraldespande er nødvendige at have rundt omkring i byerne. Alle kender til skrald og papir der ligger og flyder rundt i gader, og glasskår som punkterer ens cykler på cykelstien. Fakta er at skraldespande minimerer disse ting, men de fleste steder er der tale om store, grimme, overfyldte metal kasser som intet godt udover deres naturlige funktion. Hvem har bestemt at man ikke skal kunne nyde at se på den spand man fylder med skrald? Det kan lyde trivielt, men en lille ting som at dekorer dem kreativt eller passe bedre ind med designet af området omkring dem kan gøre meget for kvaliteten af området for folk som bor der, og for besøgende der kommer forbi og skal have et godt indtryk.

En sidste ting som ikke ”bare” er hvad dens funktion er, er cykelstativer. En ting er at der ofte er for lidt plads til cykler, og derfor bliver området fyldt til randen med cykler som står hist og pist. Det andet er, at det ligesom en skraldespand, for det meste er en samling af metal som et dæk tilfældigvis kan passe ind i. En ting som er værd at overveje, er at få stativet til at være til skråparkering af cykler. Så er der plads til flere cykler, og forhåbentlig undgår man cykler der står over det hele. Derudover kan man med fordel også overveje om man skal have stativer i etager. Her stiller man cykler oven på hinanden, så man udnytter pladsen opad, og dermed åbner op for mere plads i området. Så har man mere plads til nogle af de sjove ting at have i byrummet, som træer, blomster eller noget helt tredje.