Sådan skaber du et eldorado for børnene i haven

Når man har børn, er der ikke noget så skønt som at have en have. I haven kan børnene boltre sig mere frit og forældrene kan holde øje med dem fra huset eller lege sammen med dem i haven. Der kan installeres en trampolin, et område med fliser hvor der kan tegnes med kridt eller et legehus. Fantasien er rig, når man skal forstå og skabe børnenes legeunivers og her kan maling være en stor del af det. Når man bruger maling fra denne side, kan man for eksempel male legehuset præcis som Bamses hus i TV eller man kan bruge farver, der associerer til Marvels figurer med Hulk, Spiderman eller Thor. Vi ser nærmere på, hvordan maling kan være med til at skabe et sandt eldorado for børn ude i haven. Læs med her.

Et legehus i Hulk farve

Det er som sagt kun fantasien, der sætter grænserne og her kan man starte med at bygge et eventyrligt legehus. Hvorfor skal det være konventionelt med firkantet facon? Hvorfor ikke lave et, der snor sig som en slange eller er ottekantet? Det er din kreativitet sammen med dit barns, der skaber jeres helt eget legeunivers og her kan barnet sagtens hjælpe til, når I når til malerfasen. Hvis barnet er inspireret af Marvels univers, kan huset blive grønt som hulk eller blåt, rødt og sort som Spiderman. Det kan også få påklistret edderkopper af gummi eller plastic så det giver tanker hen på Spiderman. Når legehuset står klar, kan I også bestemme, at man for eksempel bliver usynlig, når man træder ind i det. Ja, I bestemmer selv “farven” på jeres leg.

Træbehandling er vigtig for holdbarheden

Når I har bygget så fint et legehus, skal det selvfølgelig også træbeskyttes, så det holder længe. Det er kun i jeres og barnets interesse, at legehuset kan fungere som jeres helt eget legeunivers i lang tid fremover. Derfor kan I give træet noget bebehandling, så det ikke bliver udsat for fugt, regn og skidt. Hvis det skal blive lidt sjovere at give træhuset sådan en omgang, kan I lege karate Kid og sige “Vax on vax off” hvis I kender til Karate Kid filmene. Alt bliver bare sjovere, når man leger det frem og barnet vil elske det nye univers med selvvalgte farver, så der kan være rig kvalitetstid sammen med legekammeraterne i det nye legehus.