Kunsten at finde de perfekte møbler til haven og terrassen

Smuk terrasse

Når du skal købe nye havemøbler, er der flere faktorer, der er værd at tage højde for. Det vigtigste er dog blot, at du er omhyggelig, når du vælger, da det mindsker risikoen for, at du træffer et forkert valg.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at vælge dine havemøbler, bør du starte med at tage en række ting op til overvejelse. Dette kan hjælpe dig med at specificere, hvad du leder efter, hvorved du vil have lettere ved at træffe et valg.

Hvor meget plads har du?

Du kan finde rigtig mange havemøbler på det danske marked, men det er ikke dem alle, der er ideelle, hvis du har en lille terrasse. Hvis du ikke har specielt meget plads at gøre godt med, er det derfor nødvendigt at være opmærksom på dette, når du vælger.

Leder du derimod efter havemøbler til en stor terrasse, er sagen naturligvis en helt anden. Her skal du faktisk være varsom med, at du ikke vælger får spinkle og små møbler. Hvis du gør det, kan du risikere, at din terrasse kommer til at fremstå for tom.

Hvad er dine krav til vedligeholdelse?

Der er utvivlsomt nogle møbler, der er lettere at vedligeholde end andre. Eksempelvis kræver havemøbler i træ mere vedligeholdelse end havemøbler i plast, men til gengæld byder havemøbler i træ på en bedre holdbarhed og et pænere udtryk.

Mange synes, at det er træmøbler, der er pænest at have stående på terrassen eller altanen. Har du det også på denne måde, må du acceptere, at de skal olieres eller males i ny og næ. Det er det værd.

Hvordan har du ellers indrettet dig?

At vælge nye havemøbler handler ikke blot om at finde møbler, der er pæne. Det handler om at finde møbler, der passer godt ind. Derfor skal du vælge ud fra, hvordan du ellers har indrettet dig. Tag f.eks. gerne højde for dit valg af brædder eller fliser til din terrasse.

Samtidig anbefales det også at vælge møbler, der passer godt til din bolig. Jo mere du har fokus på at binde det hele sammen, desto mere gennemført vil de fremstå. Derfor er det helt afgjort et aspekt, du bør have fokus på. Kunsten er at skabe en rød tråd.