Giv din have et ekstra pift

Som ejer af et hus, hvor man har en stor have, så er der tidspunkter, hvor man overvejer hvordan man kan give den et ekstra pift. Hvilke ting kan man tilføje, bør man lave om i hele haven, eller hvad skal man gøre? Vi kommer her i indlægget med et par idéer til, hvordan vi synes man kan give sin have et ekstra pift.

Lav et bålsted

Hvis haven har størrelsen til det, så kan det være rigtig hyggeligt, at man laver et bålsted. Når man skal lave et bålsted, så er det vigtigt, at man laver det et sted hvor det er sikkert. Det skal ikke laves direkte på noget der kan brænde, og der skal helst være frit ovenfor, så der ikke er noget der dækker for røgen eller som der kan gå ild i.

Hvis man gerne vil have et sted, hvor man kan lave bål i alle slags vejr, så kan man bygge eller købe bålhuse, som er et ”hus” af træ, som er lavet til, at man kan have bålhygge i det. Det er kort fortalt et hus med hul i midten af taget, så røgen kan komme ud, hvor der er bygget bænke på indersiden, så man rigtig kan hygge.

Lav et flot bed

Hvis du gerne vil have en have, som udstråler noget hyggeligt, men som samtidig er nemt at holde. Så er det ikke et bed, hvor der er alverdens forskellige blomster, som skal holdes ved lige. Uanset hvilken type bed man vælger, så er det en måde man kan pifte sin have op på, og give den et flot og indbydende udtryk.

Når man laver et bed, så er det en god idé at tegne det inden man begiver sig i gang med det. Dette skyldes, at man derved kan forberede sig på hvordan bedet skal se ud, hvilke planter det skal være med, og hvor stort det skal være. På den måde får man det absolut bedste resultat, og man er slet ikke i tvivl om hvordan man skal gå til opgaven, når man først går i gang.