Forkælelse til dig, der vinterbader

Er du en af de modige, der vinterbader, uanset hvor koldt det er? Selvom der er kommet flere og flere til, der vinterbader, gennem de sidste par år, så er der stadig mange, der regner det for noget, kun de tossede eller de dristige tør. Til gengæld viser studie på studie, at det er sundt for kroppen at få det kolde gys, så længe det ikke varer i for lang tid.

Hvis du vinterbader, kender du garanteret godt til nogle af de vigtigste ting. Det er alfaomega, at du har varmt tøj klar til at tage på, og det lune bad kort efter, når du lige har fået gang i kroppen igen, er virkelig med til at sætte gang i de processer i kroppen, der gør, at du elsker konceptet vinterbadning. Der er mange måder at vinterbade på. Måske du gør det i en klub, eller du har et par veninder, du tager til stranden med om morgenen.

Flyt vinterbadningen hjem

Hvis du bor tæt på vandet eller har sommerhus ved kysten, kan du med fordel også benytte det i vinterhalvåret, så du har det lige i baghaven. Når du kommer op ad vandet og ind til sommerhuset igen, kan det være en stor befrielse, hvis du har en udendørs bruser til at stå klar, hvor du kan få et skyl, præcis som du nok kender det fra de offentlige steder til vinterbadning.

Der findes flere typer af brusere, der kan klare at stå ude i frostvejr, uden de fryser til. Det er ret vigtigt for, at du kan få skyllet selvom det er januar og iskoldt udenfor. Så kan du slutte morgenbadningen af ved morgenbordet med en kop kaffe og morgenmaden parat. Det er en måde, hvor du virkelig kan starte dagen med et friskt sind og blive klar på, hvad end du har af planer.