4 gode råd til at vælge det bedste liggeunderlag

Er du også typen der elsker at tilbringe tid i naturen, tage på eventyr med familien, eller måske endda på en overlevelsestur med vennerne? Hvis du har prøvet at overnatte i naturen før, så ved du hvor vigtigt det er at have et godt liggeunderlag med. Her kan du læse 4 gode råd til hvordan du vælger det bedste liggeunderlag.

#1: Hvor skal liggeunderlaget bruges?

Det er vigtigt at du overvejer, hvor dit liggeunderlag skal bruges henne, og hvilket formål det skal tjene dig. Der findes nemlig flere forskellige slags liggeunderlag på markedet, og det er ikke alle modeller og materialer der egner sig lige godt, til ethvert formål.

Der er f.eks en stor forskel på et liggeunderlag, der egner sig godt til brug i vinterperioderne, og et du kun skal bruge om sommeren. Du skal også huske at tænke over hvilket underlag det skal placeres på, om det er indendørs eller udendørs, samt hvor meget det skal fylde.

#2: Hvilket materiale skal det være lavet af?

Når du har fundet frem til hvilket formål dit liggeunderlag skal tjene, kan du begynde at kigge efter hvilket materiale, der egner sig bedst i forhold til dit behov. Dette er vigtigt at undersøge, da der er stor forskel på de forskellige materialer.

Hvis du skal ud og overnatte om vinteren, er det vigtigt at du vælger et liggeunderlag som er lavet i et isolerende materiale, der kan holde dig varm. Skal du derimod kun bruge dit liggeunderlag indendørs, er det bedre at du kigger efter et liggeunderlag, hvor komforten er i fokus. Se de bedste liggeunderlag her.

#3: Hvor stort er dit budget?

Det er også vigtigt, at du overvejer hvor mange penge, du vil bruge på et liggeunderlag. Der findes liggeunderlag i flere forskellige prisklasser, alt efter kvalitet og mærke. De dyreste er, som regel, dem der er lavet i et isolerende materiale til vinterbrug.

Hvis du kun skal bruge dit liggeunderlag om sommeren eller indendørs, er der ingen grund til, at gå ud og købe et dyrt liggeunderlag, som kan bruges hele året. Man skal dog ikke gå på kompromis med prisen, hvis man ønsker det bedste, da pris og kvalitet ofte hænger sammen.

#4: Skal det være oppusteligt?

Hvis du vælger et oppusteligt liggeunderlag, er der også her nogle ting, du skal være opmærksom på. Fordelene ved et oppusteligt liggeunderlag, er at du får et komfortabelt liggeunderlag, som samtidigt fylder minimalt, når det ikke er pustet op.

Der er dog også nogle ulemper, ved at vælge et oppusteligt liggeunderlag. Det kan blandt andet føles mere ‘levende’ at ligge på, samt at overfladen kan larme, når du vender dig. Der er også en chance for, at det går hul på dit liggeunderlag, og så er turen hurtigt ødelagt.