Sådan kan du komme den vildtvoksne have til livs

Nogle danskere synes det er meget hyggeligt at gå rundt ude i haven og pille ved lidt her og lidt der. For andre er det en kamp hver gang, og det ender måske endda ofte med, at det slet ikke bliver gjort. Hvis haven for dig er en sur tjans, er der en god chance for, at den efterhånden er meget vildtvoksen og overgroet – hvis du alligevel gerne vil have gjort noget ved det, kan du læse mere om det her.

Fjern de værste overgroede grene

Når dine træer og buske begynder at blive helt tilgroede, er de ikke længere kønne at se på. Derfor kan det være et godt sted at starte, når du skal prøve at redde din have. Dette skal du bruge noget udstyr til, og der er lidt forskelligt, der kan være meget brugbart til dit gøremål.

Skal du skære højt oppe, i nogle grene du ikke rigtig kan nå, er en topsav et godt valg til dig. Til de grene i en lidt mere overskuelig højde kan du i stedet kigge på en grensav eller en buesav.

Få robotter og maskiner til mest muligt arbejde

Hvis du gerne vil have en køn have, men du ikke rigtig gider lægge arbejdet i det, er du jo også så heldig, at der i dag findes robotter til rigtig mange forskellige ting. Du kan nu nemt få slået græs, vandet blomster og meget mere, uden at du behøver løfte en pegefinger.

Til det lidt mere avancerede arbejde kan det dog godt være, at du bliver nødt til at hyre en havemand eller en gartner – robotterne har trods alt sine begrænsninger. På den måde kan du blive nødt til at investere økonomisk, hvis du ønsker en flot have uden selv at skulle arbejde.