Giv haven en ordentlig overhaling til foråret

Rigtig mange danskere har en have, der er mere en belastning end en gevinst. Her er græsset knæhøjt, og der er langt til det inspirerende haveliv, som man muligvis har drømt om i mange år – men det kan man meget hurtigt ændre på ved at give haven en ordentlig overhaling i foråret.

Der er mange måder, hvorpå man kan ændre hele miljøet i haven, således den bliver åben og indbydende at være i – og hvis man allerede begynder at lægge planer om vinteren, så er man klar til at gå i jorden, så snart frosten slipper sit tag.

Skab hyggelige terrasser og uderum

Ét af de bedste steder at starte, hvis haven trænger til en stor overhaling, er med nye tanker omkring det uderum, man ønsker sig. Haven skal være et hyggeligt og rart sted at være, og det kan man skabe på mange forskellige måder; både med flere blomsterbede, ny maling på stakittet eller gennem flotte terrasser med plads til hele familien. Det kan i den forbindelse være en fordel at lave en række håndskitser for at visualisere, hvordan man kan tænke sig, at haven skal se ud – og herefter er det bare at vælge nogle smukke betonfliser til havegangen og terrassen.

Hvis man har tid til overs i påsken, så er det et oplagt tidspunkt at begynde på den terrasse, som haven har manglet i lang tid. Det kan være udfordrende at lægge fliser på egen hånd, hvis man ikke har prøvet det før, man heldigvis er der mange gode tips og tricks at finde på internettet. Derfra handler det bare om at gå til opgaven med krum hals og lære af sine fejl undervejs.

Brug højbede til at dele haven op

Når man er i fuld gang med at ændre haven til det bedre, så kan det være fristende at bruge meget store elementer til at dele haven op i mindre dele. Dette kan ofte vise sig i form af naturhegn eller træplanker, og selvom det skaber en effektiv opdeling, så kan det være med til at gøre haven lidt indelukket. Derfor kan det være en rigtig god idé at benytte højbede i stedet for hegn til at skabe lidt opdeling i haven.

Højbede er utrolig smarte, fordi de er stort set fri for ukrudt, når de står i højden, og derudover kan man løbende udskifte de planter, der står i bedet. Det bliver dermed et levende og omskifteligt afbræk, der deler haven smukt op. Herudover kan man ofte skabe en række snoede stier mellem bedene for at opnå endnu mere liv i haven – og hvis du er nysgerrig på de forskellige muligheder indenfor fliser, så læs mere her.