4 ideer til at skabe skygge i baghaven

Selvom det kan være nok så skønt at gå i haven for at nyde solens stråler, så er det også vigtigt, at du har mulighed for at finde noget skygge. Især midt på sommeren når solen står allerhøjest på himmelen, skal du være meget opmærksom på den skadelige stråling.

Du behøver heldigvis ikke at gå indenfor med disse 4 ideer til, hvordan du skaber skygge i din have.

Markise

Hvis du har en terrasse, så er det måske meget rart, at der er mulighed for både at sidde i sol og skygge. Det bliver meget nemt med en markise. Så kan du nemlig selv bestemme, hvornår du har brug for det ene og det andet. Med en kvalitetsmarkise er du desuden sikker på at få noget, der holder til at være ude.

Parasol

En anden mulighed er den klassiske parasol, som du sikkert kender fra mange andre haver. Det er nemlig en populær løsning. Sådan en fylder ikke helt så meget, og så vil det ofte være muligt at stille den væk i et haveskur, når du ikke har brug for den. Til gengæld giver den ikke helt så stor en skygge.

Solsejl

Søger du en mere kompakt løsning, som er let at montere og afmontere efter behov, kunne du også vælge at få et solsejl. Det er nemlig bare et sejl, som kan bindes op over en terrasse eller lignende for et give skygge. Fordelen ved sådan et er, at det fylder meget lidt i sammenfoldet tilstand.

Træer

Der er selvfølgelig den naturlige skyggeløsning, som både mennesker og dyr har benyttet sig af siden tidernes morgen. Du vil nemlig også kunne finde masser af skygge under nogle træer. Hvis du derfor går efter en grøn have, er det måske det bedste valg. Hvis du ikke allerede har træer i haven, så kan det dog tage tid.