3 løsninger til at gøre din have mere brugbar

Synes du ikke, at du får nok brug ud af din have? Så kan det skyldes flere forskellige ting. I hvert fald er det ærgerligt, når nu du har en have. Dog kan du som regel nemt og hurtigt sørge for, at din have bliver mere indbydende og brugbar, så du får lyst til at bruge mere tid i den.

Giv din terrasse en overhaling

Hvis du har en terrasse, men du til gengæld ikke har passet og plejet den i lang tid, kommer den til at se gammel og slidt ud. Det kan du dog nemt gøre noget ved. Som regel skal der ikke meget mere end en grundig rens til. Hvis du har en terrasse af fliser, kan du rense den ved hjælp af en højtryksrenser. Hvis du derimod har en terrasse af træ, kan du gøre det med vand og en gulvskrubbe. Derefter kan du altid give din terrasse henholdsvis nye fuger eller olie, så den kommer til at se ny og frisk ud. På den måde får du lyst til at bruge din terrasse igen.

Find nogle lækre møbler til din have

Når du skal have lyst til at bruge tid i din have, er du nødt til at have et godt sted at sidde eller ligge. Det er godt med et sted at sidde, når du skal have en pause fra havearbejde, når du skal nyde din frokost eller når du vil læse et par sider i din bog. Du kan f.eks. finde en behagelig liggestol.

Fjern alle overflødige ting og sager

Du får ikke lyst til at bruge din have, hvis den er fyldt med overflødige ting og sager. Det kan være gammelt haveaffald, haveredskaber, børnenes havelegetøj, blade, kviste, sten m.m. Når du fjerner den slags, bliver din have langt mere indbydende at se på.