Vælg et privat anlæg til spildevandsrensning i det åbne land

Når det kommer til spildevandsrensning i det åbne land, er der flere muligheder. Der bør dog ikke herske tvivl om, at den bedste løsning er at investere i et anlæg, der kan stå for det. Det er også muligt at få et kontraktligt medlemskab af forsyningen, men det er dog ikke en lige så økonomisk fornuftig beslutning.

Hvis det er noget, du skal have gjort noget ved, er det derfor en god idé at gå efter et privat anlæg. Det er dog lettere sagt end gjort, da der findes en lang række forskellige typer af disse. Skal du vælge blandt dem, skal det derfor ske med stor omhu.

Privat renseanlæg til spildevandsrensning

Vil du ikke have med forsyningen at gøre, skal du have fat i et privat renseanlæg. Som der også er givet udtryk for herover, er det dog ikke lige så let, som det lyder. Der er nemlig flere typer at vælge mellem, og derfor er det vigtigt at vælge med omhu.

Når man skal vælge et sådant anlæg, er der flere ting, man skal holde øje med. Det er nemlig ikke nok at kigge på, hvad det koster at få etableret. Det er også vigtigt, at du sørger for at se nærmere på, hvad det koster at drifte det.

Driftsomkostningerne er oftest afgørende

Når du skal vælge dit renseanlæg, skal du – som sagt – se på både drifts- og etableringsomkostninger. Ofte kan det dog godt gå efter et anlæg, der er dyrere at få etableret, men billigere at drifte.

F.eks. er det muligt at drifte et minirenseanlæg for blot 6.000 kroner om året. Det er bestemt ikke tilfældet for alle andre anlæg. Netop dette vidner om, at det er vigtigt, at du sørger for at se nærmere på både drifts- og etableringsomkostninger.

I langt de fleste tilfælde er det dog et såkaldt pileanlæg, der bedst kan betale sig, da de ganske enkelt er billigere at drifte.