Sådan finder du den rette gravemaskine

Det at have det rette materiel til rådighed, når man udfører sine opgaver, betyder alt set i forhold til effektivitet og slutprodukt. Derfor er det essentielt, man har de rette maskiner til at udføre sine daglige opgaver. Ikke blot for den ansatte, men også for virksomheden, der kan generere en større indtjening, jo flere opgaver den kan nå at løse.

En af de maskiner, som er vigtige i bygge- og anlægsbranchen, er gravemaskiner.

Når man ser på gravemaskiner, skal man typisk se på rækkevidden af maskinen, altså hvor langt den når ud og hvor dybt den kan grave. Mange er dog også afhængige af et godt og stabilt dozerblad.

Gravemaskinernes stand skal naturligvis vurderes ud fra sin stand og det antal brugstimer, som der er på maskinen. Men husk også at tænke over de mere bløde værdier. Disse er primært dem, som omhandler eks. ergonomi og brugervenlighed. Ergonomien er meget vigtig, da en ansat kan opholde sig mange timer i maskinen, som tilmed også giver ryk og stød til kroppen, når den skal arbejde. Derfor er god støtte til f.eks. ryg og nakke en vigtig ting at have med i sine overvejelser.

Bemærk desuden, at nogle maskiner er lettere at betjene end andre. F.eks. får mærket Mecalac ros for deres gravemaskiner. Se mere til dem ved at følge dette link.

En anden overvejelse du skal gøre, er i forhold til udstyr. Det er vigtigt, at du kan få det tilbehør, der passer til dine opgaver. I den forbindelse er det rart at kunne forvandle en gravemaskine til en mere multi-anvendelig maskine, der nemt hjælper på den opgave, hvor der er behov. Det kan den lettere gøre med de rette skovle, grabbe, kæder, bor etc.

Husk desuden, at ved køb af nyere maskiner, er det tit muligt at finde en maskine med en god tilhørende serviceaftale på de første år. Det er bestemt værd at tage med, så du ved, der er professionelle folk, der efterser maskinen, så den altid er klar til at udføre dens opgaver.