Vælg den rette kran til dit projekt

Står du foran et større byggeprojekt, og skal der bruges en kran til opgaven, er det essentielt at få den rette model til opgaven og desuden blive udstyret med det nødvendige tilbehør.

En kran kan umiddelbart lyde som et simpelt apparat, der blot skal kunne løfte. Men der er stor forskel på de enkelte kranser løftekapacitet, deres mobilitet og ikke mindst den pris, man skal betale for at leje dem.

Alliér dig med en ekspert

Skal du leje en kran – inkl. personale til at betjene den – kan det snildt svare sig at henvende sig til en ekspert. Her vil du kunne forvente at få professionel vejledning ud fra dine specifikke behov, som du naturligvis skal oplyse for kompetent vejledning.

Der findes mange større kraner, som har en høj løftekapacitet – som f.eks. en tårnkran. Disse er større modeller, hvorfor det er essentielt, at der bliver set på byggepladsen forud for opstilling, eftersom der skal være plads til at kranen kan arbejde uden at der er risiko for sammenstød med andre elementer på byggepladsen.

Typisk kan netop udfordringer i forhold til plads være en af årsagerne til, at man i stedet vælger at gå med en mere mobil løsning af kran. Det vil så betyde, at man ikke for den samme råstyrke, fordi kranen ikke har somme kapacitet i forhold til at flytte samme antal ton i løftet. Til gengæld får man ved f.eks. en mobilkran en løsning, hvor kranen må køre på de offentlige veje og let kan stilles op af 1 eller 2 mand. Det betyder, der en billigere at leje.

Samtidig er det også en rigeligt stærk løsning til byggeprojekter på en almindelig skala – altså hvor der ikke skal løftes virkeligt tunge komponenter højt op.

Uanset kranen vil det dog være nødvendigt med instrukser i tilbehøret, da der er overraskende store variationer i brugen af dette, fordi der findes mange forskellige leverandører. Og et stykke tilbehør, som skal bære en meget tung last, skal bruges med respekt for sikkerheden. Brug derfor eksperterne.