Tænk over dette, når du køber din minilæsser

Vi vil alle gerne have fingrene i den perfekte maskine. Men hvad skal man egentligt se efter. Når man skal have sig en ny minilæsser til sine arbejdsopgaver?

Når du ser en minilæsser til salg, skal du huske, at ikke alle er ens. Du skal derfor kigge efter maskinen motorkraft og muligheder.

Motorkraften er naturligvis vigtig, da du skal have en maskine, som kan klare de løft, træk og skub, du skal bruge den til. Derfor skal du vurdere, om den har de kræfter, som skal til.

Men motorkraft er ikke alt. Som bruger af en maskine skal du naturligvis ud og prøve at sidde i maskinen, så du kan mærke de ergonomiske forhold på din egen krop. Du skal potentielt tilbringe mange timer i maskinen, og derfor skal den føles godt og have den helt rette støtte til ryg og lænd.

Er du ikke selv i stand til at vurdere maskinen stand, bør du desuden finde en kompetent at tage med ud og se på maskinen. Det er vigtigt, at du kan sammenligne maskinens reelle værdi med den pris, du skal give for den. Det kan man ikke, hvis man ikke har forstand på at efterse motor, mekanik og maskinen overordnede stand.

Som et sidste tip vil vi gøre opmærksom på, at nogle maskiner med lavere egenvægt kan fragtes på trailer, hvor du blot skal have kørekortet for dermed at transportere minilæsseren på offentlige veje.

Tænk over tilbehøret

Minilæsser eller multimaskine? Med det rette tilbehør får du sidstnævnte. Derfor giver det god mening at sikre dig, at der kan tilkobles det udstyr, som gør arbejdsgangen i din dagligdag lettere. Her er det naturligvis også værd at overveje, hvor let tilkoblingen i sig selv er, da det bør være let at både til- og frakoble dit udstyr løbende. Det sikrer effektiv håndtering fra en maskine, som kan bistå dig, når du har et behov.