Pas godt din krop på arbejdet

Uanset om du arbejder på kontor, lager eller et helt tredje sted, så er det vigtigt, at du passer godt på kroppen og har de rette arbejdsstillinger.

Mange danskere står op og arbejder i mange timer om dagen. Og hvis du har prøvet dette, så ved du formentlig også hvor hårdt det kan være at stå på et hårdt underlag flere timer i streg. Det kan hurtigt føre til ubehag og smerte i fx fødder, ryg og lænd.

Aflast kroppen
Der findes dog heldigvis en række forskellige måder hvorpå du kan aflaste kroppen. Først og fremmest er det vigtigt, at du har den rette arbejdsstilling. Det anbefales at stå cirka med 15 center afstand mellem fødderne og bøje en smule i knæene, så disse ikke bliver overstrakte. Derudover er det vigtigt at stå lige med ryggen – så du hverken svajer eller bukker forover.

En god investering kan være en ergonomisk aflastningsmåtte, som aflaster muskler og led. Dette giver nogle bedre arbejdsforhold, og du vil hurtigt opleve, at du kan stå op i længere tid uden at blive træt og øm i kroppen. En aflastningsmåtte hjælper med at fordele belastningen på dine fødder, da de er stødabsorberende.

Husk desuden at holde nogle pauser, hvor du sidder ned. Det kan også være en god idé at lave nogle små øvelser på arbejdet. Dette kræver ikke meget, og kan hurtigt laves ved at fx vippe og op og ned med fødderne, eller ryste benene en gang imellem. Gå eventuelt sammen med nogle kollegaer og lav 10 minutters let gymnastik hver dag. Dette vil både aflaste kroppen men også skabe fornyet energi samt øge fællesskabet på arbejdspladsen.

Derudover er det også alfa og omega, at have nogle gode sko – du kan med fordel skifte i løbet af dagen, som kan forebygge muskelskader.