Byg ikke nyt hus, uden at alliere dig med en byggesagkyndig

Har du planer om at bygge et nyt hus? I så fald er det en både lang og omfattende proces, du skal igennem. Det betyder ikke blot, at der kan gå lang tid, før du kan flytte ind i dit nye hus. Det betyder også, at der en risiko for, at der opstår en del fejl undervejs.

Netop derfor er det vigtigt, at du ikke står selv om det. Det er vigtigt, at du har en ekspert med på linjen, som kan føre tilsyn med byggeriet. Kun på den måde kan du sikre, at du kan flytte ind i dit nye hus med ro i maven, da du har vished om, at alt er i skønneste orden.

Der kan opstå mange fejl

Rigtig mange tror, at de ikke skal bekymre sig om fejl og mangler, hvis de bygger et nyt hus. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er tilfældet. Selvom man bygger et nyt hus, har man ikke garanti for, at man flytter ind i et hus, der hverken har fejl eller mangler.

Der kan nemlig sagtens opstå fejl under byggeriet, som kan få store konsekvenser for dig efterfølgende. Derfor er det heller ikke værd at løbe denne risiko. Derimod bør du hyre en byggesagkyndig, der fra start til slut kan føre tilsyn med byggeriet.

En byggesagkyndig er med hele vejen

Hvis du beslutter dig for at hyre en byggesagkyndig til at føre tilsyn med dit byggeri, er vedkommende med hele vejen. Det vil sige, at der bliver ført tilsyn med alle aspekter af byggeriet. Netop derfor får du vished for, at det hele er i orden, når du flytter ind.

For hvert skridt af byggeriet, bliver der ført tilsyn, hvorefter du får en rapport. I denne rapport fremgår de fejl og mangler, der er opstået. Denne rapport kan du herefter tage med til håndværkerne, så du kan få dem til at rette op på disse, inden byggeriet fortsætter.

Det er pengene værd

Det er svært at give et konkret svar på, hvad du skal betale for et byggetilsyn. Der er nemlig mange aspekter, der spiller ind, men du kan forvente en pris på 20-30.000 kr. inkl. moms. Er det noget, du vil se nærmere på, så klik her.

Det er dog vigtigt at understrege, at det bestemt er penge, der er godt givet ud. Ikke nok med, at det kan give dig ro og vished, så vil det også kunne spare dig for mange penge på den lange bane. Derfor er det ikke noget, du skal tøve med.