Få styr på dine forsikringer, inden du renoverer

Du har helt sikkert allerede forsikret din bolig, dig selv, din familie, din bil osv. Men ved du at du bør gå dine forsikringer igennem, og evt. tale med din forsikring inden du påbegynder en renovering?

Renoverer du selv, eller får du hjælp? Få styr på hvilke forsikringer der dækker hvad.

Din egen, eller håndværkerens forsikring

De fleste stoler blindt på at hvis uheldet er ude, så dækker håndværkerens forsikring. Det er for det meste også sandt, men desværre er ikke alle håndværkere lige godt forsikret.

Alt efter omfang af renoveringsarbejdet, så kan du evt. spørge din håndværker inden, hvordan han eller hun er forsikret.

Opstår der brand eller sker der stormskader f.eks. under renovering af dit tag, så er det ofte din egen indboforsikring der dækker. Denne skulle du selvfølgelig gerne have styr på i forvejen, men det er altid en god ide at gå dine forsikringer igennem inden en større renovering.

All-risk forsikring

Hvis du selv laver en meget stor renovering, eller evt. har håndværkere til det så kan en all-risk forsikring være værd at overveje.

Selv om din egen hus- eller indboforsikring nærmest dækker alt fra ødelagt elektronik til hjælp fra skadeservice efter en brand, så kan du godt have brug for yderligere forsikring ved omfattende opgaver.

Er du selv ansvarlig for en stor opgave, så er du nemlig også ansvarlig for hvis der opstår skader undervejs. Derudover kan du altid risikere at en håndværker går konkurs, og i så fald er du ikke dækket ind af deres forsikring længere.

 

En All-risk forsikring dækker dig i 12 måneder, og koster ofte minimum 2.000 kr. og maksimalt 10.000 kr.

Strækker renoveringsarbejdet sig over 12 måneder, så er det selvfølgelig muligt at forlænge. Husk altid at spørge ind til hvad din selvrisiko er, da dette kan være meget individuelt fra selskab til selskab.

Stiger din bolig i værdi

Dit hjem og dit indbo er ofte blevet vurderet da du tegnede dine helt almindelige forsikringer.

Når du renoverer stiger boligen værdi af og til. Bygger du f.eks. mange kvadratmeter til, eller får du lige pludselig et køkken som er meget mere værd end det gamle osv. Så kan det hæve din boligs værdi betydeligt. Ligesom inventaret i boligen også vil være mere værd efter renoveringen.

Derfor er det en god ide at tjekke dine forsikringssummer. Tal med forsikringsselskabet om du skal have omtegnet dine forsikringer, hvornår det skal gælde fra, og for hvilket beløb du bør blive forsikret.