Få den bedste pris på en tilstandsrapport – sådan gør du!

Skal du have anskaffet dig en tilstandsrapport? Men er du stadigvæk lidt i tvivl om hvad en tilstandsrapport egentlig er for noget, samt hvilken pris på tilstandsrapport du kan forvente dig. Læs med i denne artikel for at finde ud af præcis hvad en tilstandsrapport består af, samt hvordan du finder den bedste pris på den. Læs med her hvis det har interesse for dig.

Hvad er en tilstandsrapport?

Kort og godt er en tilstandsrapport en rapport over tilstanden i en bolig, som skal videresælges til anden hånd. En sådan tilstandsrapport bliver udfyldt af en håndværker, som har forstand på at udfylde sådanne rapporter. Den bliver benyttet af både sælger og køber af boligen, så der ikke er nogen tvivl om, hvilken tilstand boligen er i under salget.

En tilstandsrapport er dermed en sikring for sælgeren at hans eller hendes bolig faktisk er i lige så god tilstand, som de påstår at den er. Men samtidig er en tilstandsrapport en meget god ting for en køber at bede om, da man dermed kan være sikker på, at man ikke får nogle ubehagelige oplevelser, efter man allerede har købt boligen.

Sikr dig dermed at du altid anskaffer dig en tilstandsrapport, når du køber eller sælger et hus. Ofte koster de faktisk slet ikke så meget og du kan ende med at spare mange penge i sidste ende, fordi du insisterer på at have en sådan rapport.

Sådan finder du frem til den bedste pris på tilstandsrapporter

Først og fremmest handler det om at finde frem til de muligheder du har. Begynd derfor at ringe rundt til forskellige håndværkerfirmaer, som har forstand på at lave sådanne tilstandsrapporter. Spørg dem om hvilke priser det er de kører med og skrive alle disse priser ned på en lille liste, som du har liggende ved siden af dig.

Hvis du har mod på det, kan du også begynde at prutte lidt om prisen. I Danmark er vi ikke så gode til at prutte om prisen, medmindre vi befinder os på et loppemarked. Og selv derfor kan det være svært for mange af os at forhandle om prisen!

Men du kan faktisk godt tillade dig at prutte om prisen om for eksempel tilstandsrapporter og lignende. Hvis du kan samle mod nok til det, kan du ende med at spare mange penge på denne måde. Alt hvad det kræver, er en smule øvelse og mod.