Sådan kan du forbedre indeklimaet

Der er ingen tvivl om, at indeklimaet er noget, der er meget vigtigt i ethvert byggeri. Det blev måske overset engang, men sådan er det ikke længere. I dag er det anerkendt som noget vigtigt. Det har da også betydning både for vores komfort og sundhed, og det er netop derfor, det ikke må overses.

Ofte er indeklimaet dog ikke noget, du kan se, og derfor er det heller ikke altid så let at vide, hvornår det er på tide at gøre noget. Er du i tvivl om, hvorvidt dit hus eller byggeri har dårligt indeklima, så sørg endelig for at få lavet en indeklima måling.

Det handler om materialerne

Hvis man skal pege på en ting, som har betydning for indeklimaet, så er det faktisk byggematerialerne. Dårligt indeklima opstår, allerede inden et byggeri er færdigt. Derfor er det vigtigt at bruge gode materialer fra start. Ellers risikerer du, at du vil være nødt til at bygge om senere hen.

Der er en lang række ting, som kan påvirke indeklimaet i både den ene og den anden retning. Nogle af de ting, du skal være mest opmærksom på, er:

  • At der ikke er nogen utætheder
  • At der er gode udluftningsforhold
  • At luften er ren og sund
  • At der ikke er hverken for koldt eller for varmt

For at forbedre disse forhold er du ofte nødt til at se på materialerne. Det vil sige, at hvis du ikke vil have utætheder, så skal du blandt andet tjekke fugerne. Hvis du vil have bedre udluftningsforhold, skal du overveje, om naturligt udluftning er nok, eller om kunstig udluftning vil være bedre.

Du skal også huske på, at mange materialer vil blive slidt med tiden. Selvom et byggeri kan være i fin stand, når det endnu er nyt, så kan det med årene blive værre. Sørg derfor også at vælge materialer af høj kvalitet.