Få et sundt indeklima med den rette boligventilation

Det er vigtigt at have et hus med et godt indeklima. Det er dog noget, som mange glemmer at tænke på, men det har stor betydning for rigtig mange ting – bl.a. dit helbred. Når du bruger meget tid i hjemmet, bliver du påvirket af luften omkring dig, og det er derfor værd at vide lidt om, hvorfor det er en god idé at sikre et godt indeklima.

Et dårligt indeklima kan være en konsekvens af mange ting. Det kan bl.a. opstå på grund af skimmelsvamp i boligen eller på grundt af kemisk forurening fra materialer i eksempelvis nye møbler eller fra maling. Det er de færreste boliger, der er helt fri fra disse forureninger, og det er derfor vigtigt, at du investerer i en god  boligventilation, så du hele tiden har tilgang af ny og frisk luft til din bolig.

Konsekvenser af et dårligt indeklima

Boligventilation er rigtig vigtigt, da du sandsynligvis bruger de fleste af døgnets timer i hjemmet. Hvis du ikke får ny og frisk luft ind i boligen, vil de farlige stoffer hobe sig op, og det kan have helbredsmæssige konsekvenser.

Et dårlige indeklima kan bl.a. føre til træthed, men det kan også udvikle sig til mere seriøse plager som eksempelvis hovedpine og irritation af luftveje. I værste konsekvens kan et dårligt indeklima også lede til mere alvorlige sygdomme.

Boligventilation fremfor at lufte ud

Boligventilation er langt mere effektivt end en gammeldags udluftning gennem åbne vinduer. Derudover fungerer en udluftning ikke særlig godt om vinteren, da du her straks vil lukke den dyrebare varme ud, så snart du åbner for vinduerne.

Det er skidt for varmeregningen, og du kan naturligvis ikke have vinduerne åbne hele dagen, når det er koldt og regner udenfor. Derfor er en boligventilationsløsning det rette valg, da den vil give dig frisk luft døgnet rundt uden at kompromittere din varmeregning.