En god investering: køb en varmepumpe til din bolig

De fleste husejere i Danmark kender til at få en stor varmeregning ind ad brevsprækken et par gange om året. Der skal nemlig meget energi til at varme et helt hus op i et nordligt land som Danmark, og med høje energipriser betyder det også, at der skal hives mange tusinde kroner op af lommen hvert år for at holde en god temperatur i hjemmet året rundt.

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være, for hvis du vælger at skifte dit gamle varmesystem ud med en luft til vand varmepumpe, kan du skrue gevaldigt ned for din årlige varmeregning. Læs mere her og find ud af, hvordan en luft til vand varmepumpe kan gavne din bolig.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Hvor meget, du kan spare med en varmepumpe, er naturligvis forskelligt fra husholdning til husholdning. Men hvis du har en traditionel opvarmningsform som eksempelvis et oliefyr, kan du regne med at komme til at spare i omegnen af 50-70 % på den årlige varmeregning.

Og hvis du dit nuværende varmesystem baserer sig på el-radiatorer, kan du komme til at spare hele 80 % om året på dine varmeudgifter.

Det er besparelse, som er til at tage og føle på, og det er grunden til, at en luft til vand varmepumpe vil være en god investering, som kan tjene sig hjem i løbet af en årrække takket være de store besparelser på varmeregningen.

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Varmepumpen virker ved at udnytte varmen i luften udenfor dit hus. En varmpumpe består således af en udedel, som trækker luft ind og omdanner den til varme. Denne varme føres ind i huset via rør, hvor varmepumpens indedel står for at varme vand op, som herefter sendes rundt i din bolig og skaber et varmt klima i din bolig.