Hvordan vælger du din nye terrassevarmer?

Terrassevarmere er populære på de danske terrasser. Det skyldes selvfølgelig vores klima, hvor der ofte er blæst, og temperaturerne efter solnedgang sjældent er særlig høje.

Der er forskellige kriterier, du kan vurdere på, når du skal vælge hvilken model, der passer til dine ønsker til udseende og til dine praktiske behov.

Disse faktorer har betydning

Når du skal vælge model, skal du overveje, hvordan den skal bruges. Er det en udestue, hvor den vil være i drift 2-3 måneder om året både forår og efterår? Eller er det på en åben terrasse, hvor I kun sætter jer ud, hvis I er for mange til at være i udestuen? Så vil den måske kun være i drift, når I har gæster. Det har betydning for, hvor højt du skal vægte, hvor økonomisk den er i drift.

Det har også betydning, hvor stort areal den skal dække. Er det en stor terrasse eller en mindre altan, for at nævne nogle yderpunkter. Det er også vigtigt, om den skal kunne bruges indendørs, i en lukket udestue fx, for det vil udelukke modeller med gas.

Støt dig til testresultater

Du kan se på nettet efter testresultater og anmeldelser, hvis du søger efter dem, der har klaret sig godt i terrassevarmer test. Så kan du sammenligne modellerne med hensyn til pris, effektivitet, miljø og sikkerhed.

Husk også at overveje installationsmulighederne hvis du vælger en med el. Der skal være stikkontakt, og du skal forholde dig til, hvordan du håndterer ledningen, så ingen snubler. Gasvarmeren er mere enkel at sætte op. Til gengæld er den typisk højere og kan nemmere vælte. Den varmer luften, og den varme luft kan blæse væk, men dækker alligevel et større område end elvarmere.

Du kan også starte med, at finde en model du kan lide og så se, om den dækker dit behov og derefter vurdere testresultaterne.