Gulve: Sådan vælger du det rigtige gulv

Der findes et stort udvalg af gulve, så hvordan sikrer du dig, at du vælger det rette, det får du her nogle bud på.

Hvad der er det rette gulv for dig afhænger af flere forskellige faktorer hvoraf de vigtigste er udseende, anvendelse og pris.

Udseende

Gulvet er en vigtig del af det visuelle udtryk i indretningen af et rum og kan alt efter hvilket gulv du vælger være en neutral baggrund for den øvrige indretning, men kan også indtage en hovedrolle i indretningen.

Når det kommer til udseendet, er det derfor vigtigt at vælge et gulv med et udseende du kan lide, men som samtidigt passer til den stil du ønsker at skabe i din bolig.

Anvendelse

Når du skal vælge gulv er det også vigtigt at overveje, hvor gulvet skal lægges og hvordan det vil blive brugt.

Det er nemlig helt afgørende at vælge et gulv, der er slidstærkt nok, til at kunne klare de udfordringer gulvet vil blive udsat for. Et smukt gulv vil således hurtigt miste det flotte udseende, hvis det ikke er slidstærkt nok.

Stuer og værelser er rum, hvor gulvet ikke bliver slidt så meget, mens køkkenet, bryggerset, gangarealer og ikke mindst badeværelset stiller særlige krav til gulvet.

Det har også en stor betydning, hvem der bor i boligen og om der ofte kommer gæster eller ej. Særligt børn, hunde og katte kan betyde, at gulvet vil blive ekstra slidt.

Skal gulvet anvendes til et erhvervsformål er det vigtig, at vælge et gulv, der er egnet til formålet og så skal du være opmærksom på, at garantien ofte er kortere, hvis gulvet bruges til et erhvervsformål.

Prisen

Da udvalget af gulve er stort findes gulve også i mange forskellige prisklasser og du kan med fordel fra starten lægge dig fast på et budget for, hvad gulvet må koste og så se på gulve, som matcher budgettet, så du undgår at forelske dig i et gulv, der er for dyrt.