3 tips til at holde dine trægulve pæne

gulv tips

Er du så heldig, at du har trægulve hjemme hos dig? Og er du i tvivl om, hvordan du bedst passer på dem, så de kan blive ved med at tage sig godt ud?

Det er ikke nok, at du er flittig, når det kommer til at finde gulvkluden og gulvskrubben frem fra skabet. Du skal også vaske dine trægulve på den rigtige måde og dermed give dem den rette gulvbehandling.

Her får du vores 3 bedste tips og tricks til, hvordan du passer godt på dine trægulve.

1. Kend dit gulv – find ud af, om det er lakeret eller ej

Det er ikke alle trægulve, der skal behandles ens.

Er dine trægulve lakerede, er de ganske nemme at vedligeholde. Her er det nok med jævnlig gulvvask med gulvklud og universalrengøring.

Vær opmærksom på, at du bruger varmt vand, og at du vælger en sæbe, der går under navnet universalrengøring. Her er der nemlig nogle særlige stoffer i, der er gode til at opløse pletter og fjerne fedt.

2. Vask dine ubehandlede trægulve med sæbespåner

Er dit gulv ikke lakeret, kan du med fordel købe et stort lager af sæbespåner til rengøringsskabet.

Sæbespåner er det bedste plejemiddel til ubehandlede trægulve, og regelmæssig vask er nødvendigt for at holde gulvet flot.

Fordelen ved de ubehandlede trægulve er uden tvivl deres flotte look, mens den største ulempe er deres evne til at suge alt skidt og snavs til sig.

3. Følg årene i træet, når du vasker gulv

Vær opmærksom på årene i trægulvet, når du finder gulvkluden frem.

Du får et flottere resultat, hvis du vasker gulv i samme retning som årene, samtidig med at du får mere skidt af. Vasker du på tværs uden at have blik for årene, får du ikke kun mindre snavs vasket af – du kan også komme ud for, at der sætter sig sæberester fast i det ellers nyvaskede trægulv.