Hjælp til gør-det-selv-projekter

Det er fedt at kaste sig over gør-det-selv-projekter, for processen, hvor man til sidst står færdig med et resultat, er noget, der i den grad er tilfredsstillende. Dog kan man godt få brug for hjælp fra en murer i Ringsted, hvis man ikke har styr på alle felter selv.

Hvordan imødekommer du hjemmets patina?

Det kan ikke undgås at hjemmet, man har boet i i flere år, får en smule patina efterhånden som tiden skrider frem. Det vidner kun om, at hjemmet bliver brugt og ikke kun står til pynt. Dog kan man have brug for at friske boligen op i ny og næ. Enten fordi, man synes, at moden er forældet og gerne vil fornye den, så den passer til tidsånden, måske fordi man har brug for at der skal ske noget nyt i ens liv, og så passer et skift i omgivelser perfekt til dette, eller også har man bare lyst til at give sig i kast med et projekt, man kan gå og hygge om. Om det er den ene eller den anden begrundelse, er der mange måder at tage fat om projektet. Nogle mennesker har det bedst med at lade andre overtage al praktikken, så det eneste, man selv skal gøre, er at have de gode idéer. Andre kan godt lide at lege håndværkere for en stund og danne sit eget uperfekte, perfekte hjem.

Den dybdegående eller den charmerende renovering?

Der findes mange måder at renovere på. Man kan kaste sig over den helt dybdegående renovering, hvor alle overflader og udskiftelige elementer bliver erstattet af nyt inventar. Dette bliver ofte en dyr fornøjelse, men det bliver et resultat, der også virkelig bærer præg af de mange penge, man har smidt i projektet. På denne måde kan man stå som tilskuer på sidelinjen og se sit hjem blive forvandlet af dygtige fagfolk. Den anden mulighed, som også er den mere bæredygtige måde at skabe en ny stemning og følelsen af et nyt hjem på, er at gøre det selv. Her behøver alt ikke nødvendigvis at udskiftes, for der er faktisk en hel del, man kan gøre for at skabe en ny stemning.

Maling gør underværker

Der er ikke det, man ikke kan klare med maling. Maling kan forvandle selv de mest slidte møbler til smukke, stilfulde møbler. Hvis man fx har nogle gamle spisebordsstole, der efterhånden ser en smule triste ud, kan man jo passende, istedet for at købe nye, male dem i den farve, der passer til den ønskede stil. Det samme gælder i køkkenet, hvor man kan udskifte håndtag og male lågerne. Dette er både mere bæredygtigt, for mange af tingene kan man også finde på genbrug, men det er også en hel del billigere.