Her er det grej, du skal have til dit udekøkken

Ikke blot er det sjovt at lave mad udendørs, fx i haven. Du kan også eksperimentere med retter, du ikke kunne lave indendørs, hovedsageligt grillmad. Til gengæld har udendørskokken historisk måttet leve med det handicap ikke at have plads til alle ingredienser eller redskaber og derfor været meget begrænset i forhold til kapacitet. Hygiejnen har også været svær at holde ude under åben himmel.

Hvad kunne du fx få til dit udendørs køkken?

Men med moderne udekøkkener bliver der taget hånd om begge problemstillinger. Ønsker du at se dem med egne øjne, kan du fx finde produkter til udekøkken hos Gastrobutikken.dk. Der er ikke en fast definition på, hvad et udekøkken er, men relevante produkter tæller stålborde med indbygget vask, der kan stilles an (og blive stående) udendørs samt grills, elektriske rygeovne og servicevogne.

Frithængende håndvaske og bordplader til dit udekøkken

Hygiejnehåndvaske kan du købe separat fra stålborde og montere udendørs, hvis du ønsker, at vask af hænder ikke håndteres samme sted, som maden befinder sig. På den måde kan du bringe et par rene hænder med dig over til stålbordet. Hvis du ikke er til stålborde med ben eller hjul, kan du også blot få en stålhylde enten med eller uden vanger, der er lige til at montere på dine fritstående mure.

Hold øje med, om produkterne er fødevaregodkendte

Vigtigt er det, at du vælger fødevaregodkendte produkter, når du samler ting til dit udekøkken. Der er ingen grund til at risikere kontaminering af fødevarer med metal, plast eller andet kunststof. Du kan finde rigeligt med bordplader og griller på markedet, der – i hvert fald ifølge producenten – er godkendte til fødevarer. Ikke at stemplet er en garanti, men producenter skal holde, hvad de lover.

Vil du lave mad ude oftere? Så øg motivationen til det ved at få et ordentligt udekøkken.