Bliv klogere på sprængning

Når der skal rives ned, findes der flere måder at gøre det på. I denne artikel har vi fokus på sprængning, som faktisk er en yderst effektiv nedrivningsmetode.

Sprængning kan godt lyde som om at det er farligt. Under de rette forhold er sprængning dog meget en sikker nedrivningsmetode. Der foretages nemlig en masse beregninger i forbindelse med sprængningen, så det altid foregår under strengt kontrollerede forhold. Derudover er sprængning faktisk mere sikkert end den traditionelle metode, nemlig nedrivning med gravemaskine. Når man benytter en gravemaskine, er der nemlig altid en risiko for at hele bygningen kollapser midt i processen, imens sprængning altid har sikkerheden i top ved at rive bygningen ned i små bidder. Nedrivning med gravemaskine giver også et meget besværligt oprydningsarbejde, idet der er store stykker, der skal fjernes. Ved sprængning bliver materialet sprunget i helt små stykker, som er nemme at fjerne.

Sprængning kan bruges til nedrivning af mange forskellige ting, som f.eks.:

Sprængning af beton

Sprængning kan bruges til at nedrive både store og små betonfundamenter og -objekter – og det er et perfekt alternativ til arbejdet med en gravemaskine. Sprængning bliver faktisk kun mere effektiv, jo større fundamentet er. Det betyder, at sprængning faktisk er en god metode, når der f.eks. skal sprænges højspændingsmaster, siloer og kraner. Store fundamenter over 100 m3, kan bores og sprænges på blot et par dage, og man kan faktisk her allerede vælge stykkefaldet/finheden af knusningen på forhånd. Ved store fundamenter hjælper de mange ladninger hinanden for at opnå det ønskede resultat samtidig med at både vibrationer og lydtryk holdes på et minimum.

Sprængning af bambus

Bambus er en meget genstridig plante, og det kan være svært at fjerne selv. Med sprængning af bambus, kan man undgå hårdt fysisk arbejde og samtidig undgå at haven bliver ødelagt at spor fra gravemaskiner. Sprængningen udføres nemlig helt uden brug af maskiner og slider ikke mere på plænen end almindelig færden. Sprængningen foregår ved at bambussen afdækkes med gummimåtter og derefter et sprængtæppe, så sprængningen udføres sikkert. Det betyder, at sprængning faktisk kan udføres så skånsomt, at naboer slet ikke bliver generet af det og med meget minimale sikkerhedsafstande helt uden udkast.

Du kan læse mere om sprængning og alle dens anvendelsesmåder her: https://sprængning.nu/.