Vælg de rette lamper til dit hjem

Lamper er essentielle i et hjem. Om aftenen, når mørket sænker sig over os, vil vi trods alt gerne kunne se lidt endnu, inden det er sengetid. Dog er det meget forskelligt, hvilke lamper man ser i andres hjem. Det kommer meget an på både stil og budget. Er du på bar bund mht. lamper, kan du få inspiration her.

Lamper til værelser og kontor

Værelser – soveværelse, børneværelser og gæsteværelse – samt kontorer har ofte lignende lamper. De to slags rum minder om hinanden ift. udtryk og stil. En lampetype, der passer perfekt til denne type rum, er pendellamper. Pendellampe I træ er en lampe, der giver et nordisk touch. Den er altså både funktionel, elegant og ofte minimalistisk.

Pendellamper karakteriseres ved, at de hænger fra loftet i enten reb, kæder, ledninger eller anden form for snor. De skrues altså ikke direkte i loftet som andre lamper.

Skal det være eksklusivt i køkken og stue?

Pendellamper kan selvfølgelig bruges i de fleste rum, hvis der er præference for det. Vil du dog hellere have et mere eksklusivt udtryk i køkken og/eller stue. Det er som regel primært de rum, som gæsterne får at se. Derfor vil mange gerne, at de ser mere luksuriøse og stilbevidste ud end resten. Det er desuden de to rum, man ofte selv opholder sig mest i.

En klassisk lysekrone med glaselementer og andre eksklusivt udseende vedhæng er perfekt til denne opgave. En lysekrone gør et rum mere eftertragteligt og har en anden effekt, end møbler for sig selv kan have.

Diskrete lamper

Er der nogle rum, fx gangene mellem værelserne, du gerne bare vil have diskrete lamper i? Spots er optimale til at skabe lys uden at tiltrække sig for megen opmærksomhed. De er diskrete og er samtidig kilde til tilstrækkeligt lys i rummet.