Tips til, hvordan tapet kan give væggene et nyt liv

Trænger dine vægge til et nyt liv? Der findes flere tips og tricks til at give væggene et nyt pust, blandet andet ved tapet. Ved at få tapet på væggene, kan de nærmest fornyes og få et nyt udtryk. Heldigvis skal der ikke meget til før, at du oplever en markant forskel i rummet. Læs nærmere her og få inspiration til, hvordan du kan forny dine vægge blot ved at anvende tapet.

Sådan gør tapet dine vægge og bolig mere unik

Tapet kan gøre boligen mere personlig og unik. Udvalget af tapet er stort, og der fås mange designs, herunder forskellige mønstre og farver. Uanset om din indretningsstil er mere afdæmpet eller prangende, så er der nærmest designs for enhver smag. Tapet kan være med til bryde med farverne i din bolig, hvis du ønsker dette. En anden mulighed er, at du kan skabe en rød tråd i din boligindretning ved at benytte en farve, som er gennemgående i netop dit hjem.

Tips og trick til opsætning af tapet – gør det selv

Når du skal sætte tapet op, er det vigtigt, at overfladen er helt glat, ellers risikerer du, at tapetet bliver ujævnt. Dette undgår du ved at male eller grunde væggen først.

  1. Når du har sikret, at din væg er glat, påføres tapetklister, som skal dække hele det stykke af væggen, du ønsker tapet på.

  2. Placere tapetet, hvor du ønsker det skal være, og start i midten med at børste med en tapetbørstet og derefter ud mod kanterne. Sådan undgår du nemlig lufthuller.

  3. Gentag processen ved næste bane og her er det en god idé at være opmærksom på eventuelle overlap eller mønsterforskydninger. Er der eventuelt kommet lim på tapetet, skal det gerne hurtigst muligt tørres af med en våd klud.

  4. Slutteligt skæres kanterne til med en hobbykniv.