Step-by-step: Skab et nyt køkken

Når du beslutter dig for, at du skal have et nyt køkken, tager du hul på en rigtig spændende proces. Det er til gengæld også en proces, hvor det nogle gange er svært at gennemskue, hvad du skal gøre hvor og hvornår.

Her får du tips til, hvordan du step-by-step laver et nyt køkken.

Søg inspiration og undersøg forskellige alternativer

Første step handler altid om at danne noget overblik og om at søge inspiration og gode idéer til dit nye køkken. Du skal finde ud af, hvad du kan lide og ikke kan lide. Det gør du ved at søge inspiration og undersøge forskellige alternativer. F.eks. kan du besøge forskellige køkkenforhandlere for at få gode idéer til dit nye køkken. Hvis du selv er tom for idéer, kan en forhandler altid hjælpe dig med at finde på nogle gode løsninger.

Vælg nogle hårde hvidevarer

Du skal naturligvis finde ud af, hvordan dit køkken skal se ud, men på et eller andet tidspunkt kommer du også til at skulle vælge hårde hvidevarer. Det gælder f.eks. et køleskab, opvaskemaskine, fryser m.m. Hårde hvidevarer kommer altid i forskellige størrelser, designs og kvaliteter. Derfor er det noget af det, du skal vurdere, når du beslutter dig for, hvilke hårde hvidevarer du skal have i dit nye køkken.

Få hjælp til opsætning af dit køkken

Når du har truffet en lang række valg om, hvordan dit nye køkken skal se ud, mangler du bare at finde nogen, der kan sætte det op for dig. Der er nogle forhandlere, der foreslår at sætte dit nye køkken op for dig, men ellers skal du på jagt efter nogle håndværkere. Det er ikke blot dit nye køkken, der skal sættes op, for det gamle skal også rives ned. Desuden kan det være, at der skal laves nye elinstallationer, nyt gulv el.lign.