Sådan dekorerer du hjemmet med spejle

Spejle har selvfølgelig et praktisk formål, men de er også dekorative. Dekorative kan spejle være på flere måder, fx ved at give en fornemmelse af større dybde i et rum, hvilket især rammeløse spejle i fuld højde med væggen er gode til. En effekt du for resten også kan opnå ved at male én af rummets vægge i en mørkere farve. Bruger du begge teknikker på samme tid, skaber du dynamik i rummet.

Lav konstellationer med spejle

Men det er ikke den eneste måde, du kan shine hjemmet op med spejle. Spejle kan du nemlig også hænge op ved siden af hinanden for at lave flotte ”spejlkollager”, lidt ligesom når du hænger masser af plakater eller malerier op på samme væg. For at lave sådan en spejlkollage, skal du bruge mange spejle, og leder du efter en forhandler med store udvalg i alskens spejle, så kan du finde spejle her.

Spejl ej den skrappe sol

Når du laver en spejlkollage eller i det hele taget hænger spejle op for at tjene et dekorativt formål, skal du lige være sikker på, at du ikke hænger spejle op, så solen strømmer lige ind gennem vinduet og ind på spejlet. For så kan din konstellation af spejle nemlig hurtigt blive kedelig at kigge på, hvis ikke dit hoved blokerer for solen. I sådan en situationen får du dog en sær glorieeffekt om hovedet.

Gå én af spejlkollagens to veje

Hvis du vil lave en spejlkollage i hjemmet, kan du gå én af to logiske veje: Du kombinerer spejle uden rammer på kryds og tværs, så du får en interessant konstellation, der er sømløst integreret som en del af væggen via skjulte ophæng. Eller du kombinerer spejle i rammer, så din spejlkollage får godt med luft mellem de enkelte spejle. Den sidstnævnte vej kan gøre det til en sport at samle på spejle.