Indret med farver

Emma's blog indret med farver

Vi indretter alle sammen vore hjem, nogle i større grad end andre. Men fakta er, at vi alle på et eller andet tidspunkt tager stilling til hvor skabet skal stå. OG hvad farve det skal have. Netop det med farver, er en utrolig væsentlig det i indretningen. Derfor vil vi prøve at forklare, hvordan du kan bruge farver i din indretning, så det hele ikke bliver sort og hvid.

 

Få fat i et farvekort

Bor du selv, så er det oftest nemmere at indrette. For så kan du tage udgangspunkt i din egen personlige smag. Bor i flere sammen, er det en god ide at blive enige om hvilken farve man alle sammen kan lide. Start med at få fat et farvekort og en farvecirkel med komplementære farver. Farvekort kan du købe på nettet eller hos en farvehandler. 

 

Når du har fået fingrene i et farvekort skal du have valgt grund farven til din indretning. Her skal du finde en farve som er afdæmpet og ensfarvet. Den farve blive din base, så det skal være en farve, som virkelig kan tåle at blive blæst op, f.eks til en 3 personers sofa. Så lad nu være med at vælge pink. Hvis du virkelig elsker pink, skal du bare læse videre, så finder du ud af hvordan, du kan få den sneget ind i indretningen.

 

Brug farve cirkler

Nu har du din grundfarve, og det er tid til at trække farve cirklerne frem. En farvecirkel er også kendt under navnet et farvehjul. Farve cirklerne kan du finde og læse mere om online. Lad os sige at du har valgt en lys blå som din grundfarve i indretningen. Så kan du ved at kigge på farvehjulet se, at både grøn og en mørkere version af blå ligger ved siden af dine lyse blå farve. Det betyder altså at du kan sætte disse to farver sammen med din blå farve.

 

Der hvor det virkelig bliver godt er når du begynder, at skabe kontraster med farverne. Det gør du ved at bruge din grundfarves komplimentær farve. Det er en hårfin balance du skal finde, når du leger med komplimentær farverne, for det kan nemt komme til at kamme over hvis du går helt amok i dem. 

 

Nu var det ikke helt en tilfældighed, at jeg lige tog lyseblå som grundfarven. For jeg lovede dig jo, at jeg nok skulle fortælle hvordan du kan snige pink ind i din indretning. Og det er faktisk sådan at Orange er komplimentær farve til Blå. Det betyder, at jo lysere din blå bliver des mere flytter den orange sig over mod pink. I en lys blå vil du derfor kunne finde pink som en komplimentærfarve, og dermed lovliggøre brugen af pink i din indretning.

 

God fornøjelse fra Emma’s blog