Indret det perfekte hotelværelse

Et hotel kan være mange ting. Er det erhvervshotellet, der retter sig mod businessbranchen, hvor der typisk er tale om det praktisk værelse til en overnatning eller to, eller er det badehotellet, hvor stranden ligger nærved, og der er spa tilgængeligt i et område af hotellet? Eller er det hotellet, der henvender sig til børnefamilier, der skal ud at opleve de omkringliggende områder?

Der er mange forskellige målgrupper, når man skal indrette et hotel, og det er vigtigt at kunne tilpasse sig hver enkelt, så det hele passer sammen. Det er lidt en kabale at få til at gå op, for typisk skal der både være plads til dobbeltseng og lidt bordplads, et par stole samt et skab eller to, ligesom der også skal være et praktisk badeværelse med de ting, der er behov for. Der er formentlig en gennemgående stil på hotellet, der skal bibeholdes, så det handler nogle gange om at tænke kreativt.

Farver, materialer og kvalitet

Når det kommer til hotelindretning, er det vigtigt at have diskuteret på forhånd, hvad man helt præcist går efter. Det kan være, I søger en mørk stil med store kontraster. Her kan et helt mørkt gulv og mørke bordflader virkelig gøre noget godt, og med lyse eller hvide lodrette flader på skabe og paneler kan man skabe en kontrast, så det virkelig står ud.

Omvendt kan man også køre den gennemgående stil i lyse materialer, så rummene virker større, end de måske i virkeligheden er. På et hotel kommer der hver eneste dag nye og forskellige mennesker, der behandler tingene forskelligt, så det er vigtigt at materialerne er af god kvalitet, så de kan holde til slid. Det er en god idé at have materialer, der er så vedligeholdelsesfri som muligt, så det godt kan tåle, at der stilles et fugtigt glas på bordpladen, eller at der spildes en kop kaffe.