Hvordan vælger du det rigtige badekar?

Trænger dit badekar til udskiftning, eller vil du gerne have et badekar på dit nye badeværelse? Så vil vi, i det følgende, hjælpe dig med, hvad du skal overveje, for at du får valgt rigtigt.

FlotteBade har vi stort udvalg i forskellige badekar. Vores mangeårige erfaring, kan helt sikkert hjælpe dig i processen.

Hvor stort badekar?

Størrelsen på det badekar du ender med at vælge, bør afhænge af nogle forskellige faktorer som; Hvor mange skal kunne sidde i karret på én gang? Har I børn, som skal bade sammen, eller sammen med jer? Skal der være plads til to voksne? Overvej grundigt om det er nødvendigt med mere end én person af gangen. Det er vores erfaring, at man som oftest bader alene. Så det kan måske være for meget, at vælge et stort kar, som bruger meget vand, for at kunne bade sammen, nogle få gange om året.

Fysiske rammer! Her tænkes på, pladsen på badeværelset og hvor karret skal placeres. Er der grænser for pladsen? Skal karret stå et bestemt sted, eller er der flere muligheder? Ofte fylder et hjørne kar mere, end et rektangulært kar uden at der nødvendigvis er tilsvarende mere plads i badekarret.

Badekar typer?

Man kan dele badekar op i forskellige undergrupper; Rektangulære, Hjørnekar, special kar og indbygningskar. Dem vil vi komme ind på her.

Rektangulære kar; Eller aflange kar, som mange kalder dem. Er den klassiske form for badekar. Disse kan enten indbygges, eller købes med et, eller nogle gange flere frontpaneler. Findes i mange forskellige designs og størrelser, fra helt små kar med en længde på 120 cm. Det længste er normalt op til 190 cm. i længden. Forskellige bredder findes også.

Hjørne badekar; Er kar, som enten en kvart cirkel, hvor begge sider er lige lange, eller i asymmetriske udgaver, hvor den ene side er længere end den anden og skal vælges i højre-, eller venstre- vendt udgave. Også her er de mange størrelser at vælge imellem om med mulighed for frontpanel på de fleste.

Special kar; er kendetegnet ved at have en ”alternativ ” facon. Det kan være rund, oval, eller noget helt andet. Til disse er det normalt ikke muligt at få et frontpanel, så her skal man leve en indbygning af badekarret.

Fritstående badekar; Er kar som er beregnet til at stå frit på gulvet, med luft hele vejen rundt om karret. Karrene er designet, så siderne går i et med selve karret og skaber en flot helhed. Udfordringen, er vandpåfyldningen, da man ikke har en væg, hvor man kan sætte et armatur, skal man have en form for gulvstående armatur i stedet.