Hvilket tæppe mangler du i hjemmet?

Tæpper har mange funktioner. De kan både være aktiverende for børns leg, og de kan tilføje en anden stemning end den forhenværende til et rum. De kan ovenikøbet både hænge på vægge og ligge på gulve. Der er altså ingen begrænsninger, når det kommer til tæpper nu til dags, men hvordan vælger man?

Legeinspirerende tæpper

Vi kender vist alle de tæpper, hvorpå designet er en masse veje, der fører til brandstationer, politistationer, hospitaler, villaveje med huse osv. Et barn, der hverken har et sådant selv eller har venner, hvis værelsesgulv er dækket af det, findes vel nærmest ikke i Danmark. De fandtes, da de voksne i dag var børn, og de findes i dag stadig til nysgerrige børn. Det er et gulvtæppe, som synes aldrig at ville gå af mode. Det er der vel i bund og grund heller ingen årsag til, at det burde. Det kan give dit barn idéer til fantasilege, og det pynter vel egentlig også på et børneværelse, der ikke behøver at være direkte til indretningsbladene. Et gulvtæppe som det koster endda ikke ret meget, hvorfor det vil være en perfekt fødselsdagsgave eller overraskelse til dit barn, der ikke selv er superbevidst om sine ønsker. Det vil kunne glæde og begejstre ethvert barn.

Gulvtæpper

Det siger sig selv, at gulvtæpper ikke er de tæpper, der hænger på væggene. Det er selvfølgelig betegnelsen for de tæpper, der ligger på gulvene. Derfor må et gulvtæppe gerne matche gulvet en smule, hvis du egentlig bare gerne vil have noget blødt at træde på. Er det for at pifte indretningen op, er det ingen synd, hvis gulvtæppet skiller sig lidt eller markant ud fra resten af rummet. Det vil blot vække liv derinde og tilføje noget positivt og livligt til rummets atmosfære. Det er en ufarlig tilføjelse, da gulvtæpper altid kan fjernes igen, medmindre det er et fastsat væg-til-væg-tæppe.