Derfor er ”Grønne tage” super smarte

Dwellings with flat roofs covered with lawn, shot from above

Klimaforandringerne er ikke noget, man længere kan ignorere – det er derfor også vigtigt at tænke på, hvad man kan ændre i sin hverdag, for at tilpasse den på en mere klimavenlig måde. Noget der virkelig påvirker klimaet i Danmark når det kommer til klimaforandringerne, er den mængde regn, som vi får – her kan et grønt tag hjælpe. Læs videre i denne guide for at finde ud af mere.

Hvad er grønne tag?

Grønne tage er en god løsning til forskellige bygninger – for eksempel lejlighedskomplekser og lignende i byen. Disse tage er nemlig lavet af diverse græs og stenurter, som anlægges som et hvert andet tag. Disse er ikke kun super flotte – de har også en masse andre fordele.

Udover at det selvfølgelig vil se flot ud med grønne tage inde i byen, har den også andre fordele, som er værd at nævne – for det første er det ideelt til den mængde regn, som vi i Danmark får. Dette tag vil nemlig kunne tilbageholde helt op til 80% af det regnvand, som falder.

Fordelene ved et grønt tag

Som nævnt før, kan disse grønne tage optage op til 80% af regnvandet, der falder – det har dog endnu flere fordele. Dette grønne tag har nemlig også en form for temperaturkontrol, som er super smart. Når det er koldt udenfor i vinterhalvåret, vil det grønne tag fungere som isolering, så man kan holde varmen – og det er jo super smart.

Dette tag vil altså give en masse fordele, som man kan gøre brug af – især med når man tænker på klimaforandringerne. Når taget tilbageholder så meget af regnvandet som det gør, vil det nemlig sørge for, at afløbssystemet ikke belastes som meget. Det er jo vigtigt i en tid, hvor klimaforandringerne fører til mere regn i lande som Danmark.