Belysning i hjemmet er vigtigt – sørg for at sætte lamperne helt rigtigt op

Belysningen i ens hjem er utrolig vigtig, og den skal indordnes alt efter individet. Nogen nyder nattens fuldkomne mørke, når de sidder ved deres iPad eller foran deres fjernsyn. Andre har behov for et oplyst lokale, når de bruger disse medier.

Derfor skal man finde ud af, hvilken form for belysning man har behov for i sit hjem, og hvor i hjemmet man skal bruge hvilken form for belysning. For forskellige rum og begivenheder kræver forskelligt lys.

Helt uundværligt – overordnet belysning i stuen

Hvis man har gæster på besøg, vil det ofte være i stuen, at man bruger sin tid med dem. Her er det ikke god skik, hvis man lader gæsterne sidde i halvmørke, og belysningen skal derfor række ud over hele lokalet.

Her er det god med en eller flere pendlerlamper, alt efter hvor stort et lokale man har. En pendellampe hænger fra loftet, og den kaster derfor effektivt lys ud over store dele af ens stue. Hermed sørger disse lamper for, at lyset er perfekt under et middagsmåltid, eller hvis man ellers har gæster om aftenen.

Det kan derfor være værd at kigge på lamper til stuen, hvis pendel er vejen frem. Der er mange designs, alt efter smag, og det handler om at finde den helt rigtige.

Dæmpet belysning – en nødvendighed for mange

Når den store fest ikke står på skud, og man bare nyder en hyggelig aften, kan en dæmpet belysning være lækker. Når man sidder ved sofabordet med en drink og en film, er det ikke sikkert, at man gider sidde i fuldstændigt mørke.

På samme vis er dæmpet lys ofte at foretrække, inden man skal i seng. Det er rarere for øjnene, og hvis man vil læse i sengen, er det ofte også at foretrække.

Her kan det være smart med en lampe der passer på sengebordet, eller lamper der hænger på væggen, som man kan justere lysstyrken på. Det handler bare om at finde de lamper, som man har brug for.

Lad der blive lys i hjemmet

Om man skal bruge en pendellampe, lamper til væggen eller noget helt andet, gør ikke den store forskel. Det handler om at få det lys, som du har behov for. Heldigvis er det ikke så stort et problem at få pæne lamper med godt lys. Man skal bare se sig omkring efter dem.