Tjek om der er god mobildækning før du køber hus

tjek mobildækning

Leder du efter et dejligt hus på landet, hvor du kan være i fred for naboerne? Der er virkelig skønt på landet med marker og natur lige ved døren. Det du imidlertid skal tænke over, inden du forelsker dig i et hus, er, om der er en ordentlig mobildækning i huset. Det er en vedvarende gene, når der ikke er god dækning. Så betyder det meget for dig skal du lige sikre dig, at mobildækningen er ok, inden du skriver under.

Lav en lille undersøgelse af dækningen

I Danmark er der tre mobiludbydere som dækker landet. Det vil sige, der er mange af de mindre beboede landområder, hvor dækningen er så som så. Det er derfor, at det er vigtigt, at du tjekker dækningen på forhånd. Første skridt, du kan foretage i din lille undersøgelse, er at gå ind på siden mastedatabasen. Den giver oplysninger om, hvor alle mobilsendemasterne er placeret i Danmark. Der kan du så se, hvordan det pågældende område er dækket. De tre mobiludbydere finder det ikke økonomisk rentabelt at sætte master op i lavt befolkede dele af landet. Derfor har vi problemerne med den dårlige dækning, når vi fjerner os fra de større byer.

Tænkt også på masternes placering

De tre udbydere er 3 mobil, Telia/Telenor og TDC. På mastedatabasen kan du se, hvad det er for en udbyder, der har sendemasten nær det hus, du har kig på. Og du kan se hvor mange master, der er i området. Noget du lige skal have med i baghovedet er, hvordan området ser ud mellem ejendommen du er interesseret i og selve masten. Er der meget skov eller et meget bakket landskab kan det spille ind på, hvor god dækningen er. Det samme kan vand – sø og hav – og store byggerier udført i beton. Så det er en god ide lige at bruge lidt tid på at undersøge landskabet mellem mast og hus. Støder du på naboer, kan du også spørge dem hvilket mobilselskab de har og hvilken telefon de har. Og naturligvis om deres mobildækning er god.