Pas på din bolig og spar penge – 3 gode vedligeholdelsesprojekter

De fleste holder af deres hus og vil sandsynligvis gerne passe på det, så det holder sig flot i mange år, og man kan blive fri for, at bruge for mange penge på reparationer. Hvis du er én af dem, kan du læse med her, for at få tre gode ideer til, hvad du kan gøre for at passe bedre på din bolig.

Invester i sokkelmaling

Sokkelmaling er både praktisk og pænt. En flot sokkelmaling sætter prikken over i’et på boligen, og du passer samtidig på huset, ved at vælge en sokkelmaling, der beskytter mod vind og vejr. Det rette lag sokkelmaling sørger for, at husets sokkel ikke skaller – i så fald er det sokkelmalingen, der skaller, og det er økonomisk lettere at erstatte, end selve soklen. Der findes mange forskellige typer af sokkelmaling, så det bør være til at finde den rette.

Hvis du er i tvivl om, hvilken sokkelmaling du skal vælge, er det altid en god idé at spørge fagfolk til råds. De kan guide dig til at vælge den rette sokkelmaling. Du kan også betale dig fra at få soklen malet, hvis du er i tvivl, om det bliver pænt hvis du selv gør det.

Find en god terrasseolie

Det er skønt med en flot terrasse, som man kan bruge i mange måneder. Vi sidder på terrassen om sommeren, og mange sidder der også i foråret og i efteråret med store jakker og tæpper, for at nyde årets første eller sidste varme solstråler.

Hvis du har en flot terrasse i træ, som mange efterhånden har, vil du formentlig gerne passe godt på den. Hvis du giver din terrasse en gang terrasseolie, holder den sig flot i længere tid. Olien beskytter træet mod vind og vejr, så du har lettere ved at holde den ved lige. På den måde er olien en lille investering, som gør at du ikke skal bruge penge på terrassen i en længere periode.

Installer sparepærer

Hvis du gerne vil spare lidt penge, kan du investere i sparepærer. Det er måske ikke mange penge man sparer, men det kan nemt blive til mange, i det lange løb. Dette projekt er ikke så stort, og et godt sted at starte, hvis man synes det er uoverskueligt at starte op på større vedligeholdelsesprojekter. Det gode ved dette projekt er også, at sparepærerne formentlig passer til de fleste af dine lamper. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge fagfolk til råds.