Sådan vælger du den rigtige sav til værkstedet

At komme ud i værkstedet efter en lang dag, i en weekend eller i ferien er, for nogle, som terapi. Det er her gør-det-selv personen rigtigt kan få frit løb, og bygge lige præcist det, som de drømmer om. Er det dig? Værkstedet er dog ikke fuldendt uden det helt rigtige værktøj. På et tidspunkt bliver man træt af at bruge en manuel sav og en skruetrækker til sine projekter. Der skal opgraderes med elektrisk værktøj, og her er det især saven, der er essentiel at få skaffet den rette af. Men hvad skal der tages stilling til, inden købet gøres. Det bliver der gjort rede for her.

Kap-/geringssaven kan lidt mere

Der findes et hav af forskellige save. Af de mest almindelige er der stiksav og rundsav. Rundsaven er et godt udgangspunkt, men opgraderingen, der især er værd at investere i, er kap-/geringssaven. Du kan f.eks. få den gode makita kap-/geringssav. Som navnet antyder kan saven kappe, altså skære. Den kan desuden indstille geringen, altså vinklen, som den saver med. Det kan den, da den er fastmonteret en skinne, som også gør, at den endnu lettere kan skære lige.

Stil dig selv disse spørgsmål

Kap-/geringssaven er det oplagte valg, når du skal købe en elektrisk sav. Selvfølgelig hvis dens funktion tjener dit behov bedre end den mere simple rundsav. Rundsaven har dog også nogle fordele, som du kan kigge nærmere på, hvis du er splittet mellem, hvilken en du skal vælge. Du skal nemlig tage stilling til den funktion du har brug for, at saven udfører. Derudover skal du tage stilling til, hvilket (ekstra)udstyr, som saven skal have. Skal den kunne opsamle støv, skal den kunne skære i metal, skal den kunne bruges uden ledning, ligger den godt i hånden? Det er bare nogle af de mange spørgsmål, som du skal besvare.