Organiser dit værksted

Det kan være en god ide at få organiseret dit værksted, så du kan holde orden og overblik over de ting, du har. Det vil hjælpe til, at dine projekter bliver en del nemmere i og med, du slipper for at spilde tiden på at gå og lede efter værktøj, skruer, og hvad man ellers går og gemmer på. Samtidig vil du formentlig få en følelse af at have mere arbejdsplads. Det kan både spare dig til og penge, at få orden i dit udstyr. Hvis du synes, det er en uoverskuelig opgave, så læs med her og få inspiration til et mere organiseret værksted.

Saml alt dit værktøj i en værktøjsvogn

Det kan være en god ide, at få samlet alt dit værktøj, hvad end du er håndværker eller fritids gør-det-selv person. Det gør det mere effektivt, at have samlet sit værktøj da man ikke skal gå og bruge tid på at rode alt igennem. En smart løsning på dette vil være en værktøjsvogn, også kaldt en værkstedsvogn. Det er en vogn, man nemt kan flytte rundt på, og du vil dermed spare tid og have dit værktøj lige ved hånden. Vognen har indbyggede skuffer, som samtidig gør, at du nemt kan skabe et overskueligt system.  Værktøjsvogne gør samtidig, at du ikke skal bruge tid på at rydde op, da du blot samler det hele i vognen. 

Oprydning giver mere tid til arbejde

De fleste synes, det er sjovere at arbejde fremfor at bruge tid på at rydde op. Det kan hurtigt koste meget tid at lede efter én bestemt skruetrækker, som ikke kan erstattes. Hvis du sørger for, at organisere og for eksempel samle alt dit værktøj i en værkstedsvogn, kommer du næsten udenom dette problem. Sørg for at få lagt dine ting tilbage til det samme sted, i den samme kasse eller skuffe, når du arbejder. Vaner er svære at ændre på, men ofte vil det hjælpe at investere i noget nyt. Det kan samtidig være en motivationsfaktor at vide, at du sidste ende vil få mere tid til at arbejde og dermed få knoklet igennem.  

Glem ikke værkstedet

Til trods for en værktøjsvogn kan gå hen og blive værkstedets nye bedste ven, skal du stadig sørge for at holde resten af værkstedet så organiseret som muligt. Hvis du har store redskaber eller vægge med ting, der hænger ophængt, vil det derfor være en god ide, at bruge samme metode her – sæt tingene på plads det samme sted hver gang. Stil efter at holde overflader frie, så der fremstår mindre rodet.