Sådan reparerer du din egen opvaskemaskine

Mange søger hjælp hos professionelle hvidevare-reparatører, når opvaskemaskine er gået i stykker. Faktisk kan du selv løse mange af problemerne, hvis du blot følger vejledninger fra nettet. Og der er mange penge at spare, når du slipper for at skal købe en ny maskine eller leje en dyr reparatør!

Find fejlen

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder selve fejlen. Dog er det lettere sagt end gjort. Det kan nemlig være meget svært at finde den nøjagtige årsag til problemet. Vil vandet for eksempel ikke løbe igennem, kan det være svært at finde den bagvedliggende årsag. Du kan dog hurtigt hente en masse hjælp på nettet, som kan navigere dig på rette vej til at finde fejlen.

Har du brug for reservedele?

Efter du har fastslået årsagen, skal du finde ud af, om du har brug for nye reservedele. Og måske du skal overveje, om det bedre kan svare sig at købe en ny opvaskemaskine. Dog kan det oftest sagtens svare sig selv at reparere sin maskine. Det er overraskende nemt at finde reservedele, køb for eksempel Reservedele til siemens opvaskemaskiner og mange andre mærker online.

Gode råd

Hvis du skiller din opvaskemaskine ad, skal du altid sørge for at tage billeder inden. På den måde kan du altid se, hvordan maskinen skal samles igen, og hvordan de forskellige dele skal side. Derudover er det en rigtig god idé at hente guides og vejledninger på nettet, så du ikke er i tvivl om, hvordan det bliver gjort korrekt. Der findes blandt andet rigtige mange forskellige løsninger og videoer til, hvordan du reparerer problemer såsom, at opvaskemaskine ikke tager vand ind, samt hvis din maskine ikke vil starte! Derudover er det også en god idé at købe autoriserede reservedele, som passer til mærket på din maskine, så du ikke ender med at komme galt afsted.