Hold styr på din strømtilføring i din bolig

Dette indhold er sponsoreret.

Har du styr på den strøm, der løber rundt i hele din bolig? Rigtig mange danskere har et ringe begreb om, hvor deres strøm kommer fra, hvad prisen er, hvad man gør, når den ikke er der, og hvornår det er tid til et skift. De ting kan du blive lidt klogere på her i artiklen. I Danmark er der sjældent strømsvigt, medmindre et lyn slår ned, eller en sikring springer grundet overbelastning. Vi er derfor en smule mere uoplagte, når det sker. Det er dog sjældent en årsag til at skifte elselskab. Her er det i højere grad prisen på el og varme, det handler om.

Når uheldet sker i dit område

Hvorfor er der pludselig strømsvigt? Hvis det udelukkende sker i din bolig, skal du tjekke din elkasse og se, om alt fungerer, som det skal. Der kan være sprunget en sikring, hovedafbryderen kan være gået eller noget tredje. Hvis det er hele nabolaget, er det en helt anden snak. Det vil formentlig skyldes en fejl i strømtilføringen i jeres område, og det kan have mange forskellige årsager. Som oftest vil det være en systemfejl, der hurtigt kommer op at køre igen.

Hvad skal du gøre? Du kan læse om strømafbrydelser her. På linket kan du også tjekke, om det kun er dig, der mangler strøm, eller om det gælder hele området. Bor du på landet, kan det være svært at vide, om det er dig, eller om det handler om en systemfejl. Ved systemfejl kan du ikke gøre meget andet end at kontakte dit elselskab. Det får helt sikkert en del henvendelser, så du kan også vente, til du selv kan tilslutte strømmen. Strømsvigt kan have så mange forskellige årsager, at det er umuligt at sige, hvornår strømmen kommer igen. Dog er det i Danmark sjældent en længere proces.

Tjek din konto ved dit elselskab

Hvis du mister strømmen i din bolig, er det ikke en god grund til at skifte elselskab. Der vil typisk ikke være meget, firmaet har kunnet gøre i situationen. Sker det meget hyppigt, kan du overveje det, men meget hyppigt er ikke tilfældet i Danmark. Hvad du derimod skal tjekke nu, hvor du er inde på dit elselskabs hjemmeside, er prisen, du betaler, og hvor strømmen kommer fra. Prisen hænger sammen med den strøm, du får, om den er fra gas, vind, sol, træpiller eller olie. Der er mange forskellige materialer, der kan skabe strøm og varme – prisklasserne er dog vidt forskellige.

Det kunne være tid til et skift

Der er to hovedårsager til, at vi skifter vores elselskab: Du kan få en bedre pris, eller du vil hellere have grøn energi. Der kan være mange andre årsager som utilfredshed med et elselskabs politik eller dårlig kundehåndtering. Oftest er pris og klima dog årsagen. Hvordan finder du så ud af, hvilken strøm du får? Det fremgår af elselskabets hjemmeside. Der findes et hav af forskellige hjemmesider, som sammenligner dit strømforbrug i dit postnummer og finder den billigste strøm. Brug en af dem, og vælg den billigste og bedste strøm til din bolig.