3 almindelige årsager til hvorfor dit HPFI-relæ udløses

I denne artikel kan du læse om de 3 mest almindelige årsager, til hvorfor HPFI-relæ udløses fra i din el-tavle.

En overbelastning i el-anlægget

Et el-anlæg kan blive overbelastet, når en ledning/kabel modtager mere strømstyrke (effekt), end den er beregnet til at håndtere eller så kan overbelastningen være forårsaget af løse eller korroderede kabler eller forbindelser. Hvis HPFI-relæet udløses, fordi det er blevet overbelastet, kan du prøve at koble fra nogle el-apparater og herefter slå det udløste HPFI-relæ til igen.

For at hjælpe med at finde ud af, hvad der forårsagede problemet, kan du frakoble alle enheder før du nulstiller afbryderen. Når den er nulstillet og hvilet i et par minutter, skal du tænde en enhed ad gangen, for at finde ud af hvad der kan have forårsaget overbelastningen. Hvis overbelastninger fortsætter at opstå i dit hjem, skal du muligvis udskifte dine gamle ledninger og stikkontakter, som kan håndtere den strømstyrke eller strømeffekt som du har brug for.

Kortslutning i elinstallation

En kortslutning sker, når en varm eller aktiv elektrisk ledning og en neutral ledning berører hinanden, hvilket får en stor mængde strøm til at flyde og overbelaste dit el-anlæg. En kortslutning bør altid få HPFI-relæet til at udløse eller en sikring til at springe. Kortslutninger kan også være forårsaget af problemer som løse forbindelser, en ledning, der er ødelagt eller endda taget skade forårsaget af dyr f.eks. en mus, der tygget på ledninger. En kortslutning kan også være forårsaget af en defekt stikkontakt, armatur eller ledning.

Kortslutninger kan være farlige på grund af de høje temperaturer fra det nuværende flow, som kan udgøre en brandfare, så hvis du har oplevet et problem med en kortslutning, så bør du hurtigt muligt kontakte en akut elektriker.

HPFI-relæ udløses på grund af jordfel

En jordfejl kan opstå, når en varm eller aktiv ledning kommer i kontakt med jordledningen, en jordet del i en samledåse eller et jordet område af et apparat (varme ledninger er normalt sorte, neutrale ledninger er normalt hvide, og jordledninger er normalt grønne). Når der er kontakt mellem en varm og jordledning, går der en stor mængde strøm gennem afbryderen, som kan få den til at udløse.

Læs mere: https://www.doegnvagt.dk/hfi-og-hpfi-relae-slaar-fra-forskellige-aarsager/